NAJBOLJI RUSKI RECEPT ZA SVE BOLESTI-kvas od cvekle: Spašava i nakon kemoterapije i lijekova!

Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka koji je vrlo koristan, a sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Dobiva se fermentacijom starog kruha i /ili cvekle.

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle onemogućuje razvoj malignih tumora, čisti jetru i organizam od toksina i drugih “otpada”, otklanja opstipaciju i druge probleme s crijevima.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizira krvni tlak (smanuje ga) na duži vremenski period, koristan je i kod ateroskleroze. Ja sam kvas od cvekle, po ovom receptu, koristila za čišćenje jetre (nakon agresivne kemoterapije). Proces pripreme nije težak, dostupan je svakome.

Kvas od cikle – recept: Za pripremu ljekovitog kvasa od cikle bit će potrebno: – Staklena tegla od 3 litre (još bolje je glinena posuda, ako imate) – 700 gr sirove oguljene cikle – 2 žlice brašna ili 2 komada starijeg raženog ili crnog kruha – 200 gr šećera (može i med ili neki po želji zaslađivač) – 100 gr grožđica

Priprema: – Uzeti svježu opranu ciklu, oguliti i isjeći je na kockice ili tanke kriškice i poslagati u čistu teglu – Dodati grožđice, 2 žlice brašna i 200 gr šećera – Staklenku napuniti hladnom prokuhanom vodom i promiješati (neki stavljaju vodu od kiselog kupusa ili sirutku) – Staklenku pritvoriti plastičnim poklopcem ili još bolje umotati duplom gazom (da vaš kvas “diše”) i ostaviti na toplom mjestu na 6-7 dana da fermentira – Dva puta dnevno miješati sadržaj staklenke i po potrebi skidati pjenu – Nakon 7 dana smjesu dobro procijedite kroz gazu i dobit ćete kvas od cikle. Bacite ostatak. Okus je blago kiseo, slankast i zemljan, tijelu ugodan, odlično alkalizira krv.

Konzumacija i čuvanje: Piti po 3-4 jušne žlice 3 puta dnevno prije obroka. Popijte sav vaš kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista! Kvas čuvati u hladnjaku. Moguća je pojava rijetke stolice. Organizam se čisti, zato su prisutne blage popratne reakcije.

O metodi: Ovu metodu primjenjuju liječnici u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma. I kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Poslije prve popijene staklenke kvasa kod mene se stabilizirao tlak. Kada preporučujem kvas od cikle po ovom receptu prijateljima, upozoravam ih na to da prilikom čišćenja mogu krenuti pijesak i sitni kamenčići iz bubrega. Inače, ovaj kvas od cikle vrlo dobro čisti jetru i bubrege.

Kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme s gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovom slučaju nužna je konzultacija liječnika. Morate biti pažljivi ako imate nizak tlak.

Izvor: uspesnazena

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *