NEMA DIJETA, NEMA VJEŽBE: 1 čarobna namirnica će vam pomoći da izgubite težinu!

Jeste li ikad sanjali o jednom jednostavnom lijeku koji vam pomaže u gubitku težine? Bez promjene prehrane ili vježbanja? Pa, imate sreće! Vjerojatno ga već imate u svojoj kuhinji.

Đumbir je jedan od najsnažnijih lijekova za gubitak težine. Ali to nije sve on će i popraviti izgled vaše kože, ali i ublažiti bolove.

1. Gubitak težine

Jedan od najjednostavnijih načina korištenja đumbira za mršavljenje je čaj đumbir. Da biste napravili ovo čarobno piće, sve što trebate učiniti je izrezati ili izribati svježi korijen od đumbira (oko 5 cm), kuhati u 1 litru vode 10 do 15 minuta, a zatim ga procijedite. Najbolje rezultate ćete dobiti ako pijete ovaj čaj prije svakog obroka.

Ali gubitak težine nije jedina korist ovog čaja! Ako ste pate od alergije, ovaj čaj će vam dati instant olakšanje.

Ako niste osoba koja baš voli čaj, pokušajte dodati ribani đumbir na jela koja kuhate. Dodajte ga u salate, juhe, rižu… i uskoro ćete vidjeti nevjerojatne promjene u vašem tijelu!

2. Poboljšanje kože

Tako je lako napraviti piling tijela ili lica kod kuće, a đumbir je fantastičan način da se riješite mrtvih stanica kože. Pokušajte ga pomiješati s gustim medom i uživajte u mirisu jer energizira cijelo tijelo.

Uzmite u obzir da je đumbir jedan od prirodnih anti-upalnih lijekova, pomaže da se olakša i umiri koža koja je bolna ili iritirana. Također proboljšava cirkulaciju krvi. Osobe koje pate od ekcema trebaju znati da dodavanje nekoliko kapi eteričnog ulja đumbira osnovi (poput maslinovog ulja) djeluje osobito umirujuće.

3. Ublažavanje boli

dumbir

Sljedeći put kada ozlijedite mišić ili spavate u neugodnoj pozi, dodajte malo ulja đumbir u kadu, a jedenje čajne žličice đumbira u prahu na početku razdoblja dokazano smanjuje menstrualnu bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *