Psorijaza: Zimi se pogoršava, ali nije kriva samo hladnoća

 

Zima je najgore doba godine za oboljele od psorijaze. Stres s posla, ali i ekscesi blagdana, aktiviraju upalne procese u tijelu, pogoršavaju simptome i psorijazu čine agresivnijom.

Stoga, u ovo doba godine vidimo sve više pacijenata koji traže pomoć kako bi zadržali bolest, koja često ima tendenciju pogoršanja.

Pogoršanju bolesti može pridonijeti i suh zrak u zatvorenom prostoru i nedovoljno izlaganje sunčevoj svjetlosti, što je blagotvorno za oboljele od psorijaze.

Psorijaza: savjeti i liječenje
Treba učiniti sve što je moguće za jačanje imunološkog sustava, uključujući redovitu tjelovježbu koja je dobra za opće zdravlje.

Također je važno dobro jesti i učiniti sve da smanjite stres kako se ne biste udebljali.

Danas imamo inovativne tretmane koji su sve učinkovitiji, sigurniji i dugotrajniji.

Postoji mnogo različitih tretmana, od lokalnih za blagi ps. na biološke lijekove za tešku psorijazu, koji mogu spriječiti bolest.

Novi tretmani psorijaze biološkim terapijama
Sada smo dosegli toliko naprednu fazu u terapijskom armamentariju da su dostupne biološke terapije koje mogu održavati rezultate čišćenja kože tijekom vremena, uz vrlo visok sigurnosni profil.

Podaci iz Eclipse studije pokazuju da je 84.5% bolesnika liječenih guselkumabom postiglo značajno poboljšanje nakon 48 tjedana liječenja, u usporedbi sa 70% onih liječenih sekukinumabom.

Poanta je sada adekvatno liječiti sve pacijente koji mogu imati koristi od ovih terapija: još uvijek previše pacijenata, čak i teške psorijaze, ne dolazi ni do specijaliste, prenosi emergency-live.com/hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *