NAPRAVITE RASTVOR OD SAMO JEDNOG SASTOJKA I VODE: Učiniće da vaše cvijeće buja kao ludo ovog ljeta

Ovaj rastvor je posebno koristan za muškatle, kaliope i viseće petunije, koje će, ako im redovno obezbjeđujete ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije.

Veliki, bogati cvjetovi i bujni tamnozeleni listovi biljaka koje krase dvorišta i terase od proljeća do jeseni zahtijevaju posebnu pažnju i njegu.

Uz redovno zalivanje i uklanjanje precvjetalih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumijeva ne samo vrijeme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

Da biste uštedjeli novac,biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbjedite dodatne minerale koji će pospješiti njihov rast i bujnost. Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitet zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Ostatke piva iz flaše ili limenke sipajte u balon ili flašu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tim rastvorom zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedjeljno. Na 10 mililitara piva optimalno ”ide” litar obične vode.

Pivo ne mora da bude svježe – i ono koje je odstojalo nekoliko dana biće i te kako korisno za cvijeće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži.

Ovaj rastvor posebno je koristan za muškatle, kaliope i viseće petunije koje će, ako im redovno obezbjeđujete ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove, piše Telegraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *