TAMARA JE SVAKOG DANA JELA PO ČEN BIJELOG LUKA I EVO ŠTA JOJ SE DESILO: Odmah je osjetila ČETIRI PROMJENE, a jedna ju je potpuno šokirala

Još u drevnom Egiptu bijeli luk su hvalili. Isto važi i za antičku Grčku, gde su vojnici obavezno na meniju imali bijeli luk da bi bili hrabriji i snažniji. A vjerovali ili ne, na prvim Olimpijskim igrama ikad održanim svi učesnici su pred takmičenje grickali – bijeli luk. Riješila sam da ga jedem i ja – jedan čen dnevno, nedelju dana.

Svaki ljekar će vam reći da je bijeli luk uvijek zdrav, ali sirov je najzdraviji. Tako sam riješila da ga unosim u tom obliku nedelju dana, i evo kako je prošlo.

Beli luk
FOTO: PROFIMEDIA

Umalo da povratim

Prvi dan prošao je bez problema. Za večeru sam imala jagnjetinu, pirinač, malo povrća i par čenova bijelog luka. Malo sam varala jer luk nije bio sirov već izgrilovan, ali mislila sam da je i to dovoljno dobro za prvi dan. I bilo mi je super, piše novinarka Tamara Pridžet za “Popsugar”.

Drugi dan je već bio druga priča. Taman sam htela da uveče legnem da spavam kad sam se sjetila svog bijelog luka. Vratila sam se u kuhinju i oljuštila jedan čen. Pojela sam ga tako, bez ičega, kao krišku jabuke. U početku je bilo u redu, a onda je uskoro stomak počeo da me boli. Vratila sam se u krevet, boreći se da ne povratim.

beli luk
FOTO: SHUTTERSTOCK

Jezivo mi je smrdilo iz usta

Kad sam čak i ja mogla da osjetim zadah bijelog luka, ne smem ni da pomislim kako je bilo ostalima. Prala sam zube besomučno i ispirala grlo tečnošću, ali ništa nije pomagalo. Sve u ime zdravlja!

Glava me je užasno boljela

To je jedno od zapanjujućih otkrića poslije mog eksperimenta. Baš uvijek kad bih pojela čen bijelog luka, poslije dva minuta glava bi me nesnosno zaboljela. Kasnije sam saznala da bijeli luk kod pojedinih ljudi zaista može da izazove migrene, ako su već skloni njima.

Velika nužda je bila užas

Kao i sa zadahom (mogli ste da me osjetite prije nego što me vidite), mogli ste i da osjetite da sam ja bila u toaletu. Pretpostavljam da sam uz pomoć bijelog luka izbacila tonu toksina iz sistema.

Sve u svemu?

Očekivala sam čuda – da ću, ne znam kako, smršati, ojačati, da će mi koža blistati, ali nažalost ništa se spektakularno nije desilo. Što, naravno, ne znači da se ne bi desilo da sam izdržala malo duže, ali zaista nisam mogla. Sve u svemu, bijeli luk mi, naravno, ostaje na meniju, ali kada ga se ja uželim.

(Kurir.rs/ Bilc žena/ popsugar.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *