OVOG DOKTORA ZOVU “ČUDO”: Patite od visokog krvnog pritiska? Ne trebaju vam tablete, POSLUŠAJTE NJEGOV SAVJET ZA LIJEČENJE

Aleksandar Šišonin je ruski doktor koji je 2006. godine otvorio kliniku za liječenje hipertenzije pomoću određenih vježbi.

Njegova klinika “Zdravlje 21. vijeka”, jedna je od poznatijih u Rusiji, a sam doktor Šišonin je razvio i implementirao sistem liječenja, rehabilitacije i podmlađivanja osoba starije životne dobi, piše Stil.kurir.rs

Ono što dokotor Šišonin najbolje liječi je visok krvni pritisak.

Po njemu, problem nastaje kada spazam mišića sužava krvne sudove, zbog čega se količina krvi koja prolazi kroz krvne sudove smanjuje i tako dolazi do hipertenzije. A da bi dobio potrebnu dozu kiseonika, mozak šalje signal srcu da pumpa više krvi. Kao rezultat, srce radi brže da bi “poslao” krv kroz stegnute sudove, a usled toga pritisak raste. Tako se razvija hipertenzija.

“Hipertenzije se možete riješiti na dva načina: vježbanjem ili djelovanjem na sam grč masažom. Posle masaže, nakon nekoliko minuta doći će do olakšanja. Pritisak će se normalizovati! Isti učinak ima i vježbanje,” tvrdi doktor Šišonin.

Doktor Šišonin je uvjeren da pravilne vježbe mogu da opuste mišiće vrata, te da tako regulišu visok krvni pritisak. On je razvio gimnastiku za one koji pate od glavobolje, vrtoglavice, nesanice, oštećenja pamćenja, bola u ramenima i vratu.

Prve dvije nedjelje se preporučuje da se svaki dan vježba ova gimnasatika. Nakon 14 dana se rade vježbe samo 2 do 3 puta nedjeljno.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *