KAD JE PUNICA SAZNALA DA ME ŽENA VARA, URADILA JE NEŠTO ŠTO ĆU PAMTITI CIJELOG ŽIVOTA: Ova žena je nevjerovatna

Punice su vrlo često predmet šale. Ismijavaju se iz različitih razloga i često su laka meta za kritiku. Moje iskustvo sa mojom bivšom taštom nije bilo savršeno ali kada se osvrnem unazad imam puno poštovanja prema njoj, piše Stil.kurir.rs.

Prije nekoliko godina, saznala je da njena kćerka a moja tadašnja supruga, ima aferu sa oženjenim muškarcem. U to vrijeme sam bio svedok kako je moja tašta postupila kao jaka i hrabra žena. Takođe sam uvidio koliko je bila mudra u tome i kako je podnijela vijesti i posledice afere i nevjerstva svoje ćerke.

Moja žena i tašta su bile veoma bliske. Jedini izuzetak u njihovom odnosu je bio kada je moja žena započela svoju aferu gdje se namjerno držala podalje od svoje majke. Počela je da je izbjegava nakon što je započela aferu jer je znala da ona to neće odobriti. Moja tašta je na svojoj koži osjetila posledice koje su afere prouzrokovale njenoj porodici i nikada ne bi odobrila ili podržala takvo sebično i pogrešno ponašanje.

Umjesto da samo prihvati ćerkine izgovore za aferu ili da toleriše nepoštovanje svoje kćerke prema njoj, ona je ostala čvrsta u borbi za svoje unuke. Suprotstavila joj se i nije popustila u kćerkinim pokušajima da njome manipuliše ili da je krivi za njene odluke ili preljubu. Moja tašta se hrabro držala i učinila je sve što mogla da zaštiti svoje unuke od poslhedica.

Jednog jutra, ubrzo nakon što je afera moje supruge postala javna, zamolio sam taštu da dođe da mi pomogne da smirim ženu. Moja supruga se prethodne noći vratila kasno pošto je bila sa svojim ljubavnikom i došlo je do svađe u kojoj je izgubila razum i nasrnula na mene. Činilo se da nije u stanju da se obuzda i kontroliše svoj temperament pa sam zamolio njenu majku da dođe da pokuša da joj pomogne da se smiri. Tašta je došla i nakon nekog vremena uspjela da pomogne mojoj tadašnjoj ženi da se pribere dovoljno da sedne i razgovara sa nama. Zatim je nastavila da je savjetuje o važnosti majčinstva i da bi trebalo da bude žena koju će njena djeca poštovati. Savjetovala je i o tome kako su je kriza srednjih godina i nepromišljene odluke dovele na težak životni put koji menja život kako njoj tako i njenoj djeci i mužu.

Na kraju rasprave, moja bivša žena je odbacila i negirala sve što joj je majka rekla. Moja tašta je završila ovaj težak razgovor sa sljedećim riječima, za koje bi mnogi godinama kasnije tvrdili da su gotovo proročanske: „Odustala si od braka i porodice zbog afere sa nečasnim i sebičnim oženjenim muškarcem. Ti ne uništavaš samo svoj brak i porodicu, već i njegov brak i porodicu. Za svoje pogrešne postupke će te se kajati do kraja života. Učinićete sve što je moguće da se vaša afera završi brakom, ali čak i ako budete uspešni u tome, to neće dugo trajati i nema nikakvu budućnost. Dajem vam pet do sedam godina prije nego što shvatite kakvu ste nepopravljivu štetu nanijeli i dok ne doživite grižu savesti sa kojim ćete morati da živite ostatak života.”

Prošlo je svega nekoliko godina otkako je moja tašta vodila ovaj razgovor sa bivšom suprugom a njene riječi su već počele da se pokazuju i na djelima. Vrijeme će pokazati da li će se njene reči upotpunosti pokazati kao tačne ili ne. U svakom slučaju, moja bivša žena se sada suočava sa poteškoćama ljubavnice koja je uništila dva braka i dvije porodice. Djeca su najviše pogođena ovim nevjerstvom, više ne vjeruju da je brak posvećena veza i da će naći nekoga ko će ih poštovati ili će im ostati privržen i veran. Mogu samo da zamislim kakvu traumu to može izazvati u njihovim budućim vezama i brakovima. Za sada se još uvijek bore da se snađu u novonastaloj situaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *