PRENOSI SA KOLJENA NA KOLJENO GENERACIJAMA: Efikasan prirodni lijek protiv prehlade i upale grla (PRIPREMA)

Iako nije omiljen zbog svog ukusa, ovaj preparat pokazao se uspješnim vijekovima unazad.

kasalj

Kada vas grebe i boli grlo, samo želite olakšanje. Upala grla je uzrokovana različitim faktorima, ali najčešće dejstvom bakterija, virusa ili gljivica. Ovo dovodi do infekcije i zapaljenja grla, i javljanja simptoma prehlade ili gripa.

Često, djeca i odrasli moraju da se jave ljekaru ako se simptomi pogoršaju, a posebno ako osjećaju jak i nepodnošljiv bol u grlu, promuklost i sekret koga je teško izbaciti. Za ove tegobe postoji brojni farmaceutski pripravci, ali i izuzetan narodni lijek koji se prenosi generacijama, s koljena na koljeno.

Izuzetno jakog ukusa, posebno za djecu, ovaj prirodni preparat štiti grlo i momentalno uklanja bol, stvarajući tanki sloj koji oblaže sluznicu grla i tako štiti od virusa i bakterija.

Mnogima nije omiljen, ali na svaki pomen karamelizvanog mlijeka jasno je da će bol u grlu biti riješen.

Karamelizovano mlijeko

Karamelizovano mlijeko priprema se tako što se u prazno lonče za kafu sipa kašika šećera, po mogućstvu, žutog. Zagrijavati lonče dok ne počne topljenje šećera tako da šećer požuti, ali ne zagori.

Kada šećer požuti, sipati mlijeko, oko 150 mililitara i kuvati dok ne provri.

Ovako vruće mlijeko treba uzimati kašičicom, a kada se malo ohladi, pijuckati.Ne treba piti vrelo mlijeko da se ne bi opekli jezik i ždrijelo.

Karamelizovano mlijeko presvlači sluzokožu grla, sprečava iritaciju i kašalj, a vrši i inhalaciju disajnih puteva. Na taj način se smanjuje kašalj i pročišćavaju disajni putevi, a organizam okrepljuje.

Izvor: novosti

LijekizPrirode.com )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *