Noge je potopila u tečnost za ispiranje usta! NAKON POLA SATA OSTALA JE U ČUDU, gljivice s noktiju nestaju

Ovaj preparat je nastao u pretprošlom vijeku i od tada uživa nepromjenjenu popularnost širom svijeta.

potopila noge

Zanimljivo je da je prvobitno zamišljen kao obični antiseptik, a tek kasnije je postao sredstvo za ispiranje usta. A ako je tako, može se bezbijedno koristiti i u druge svrhe!

Za dezinfekciju rana

Da li ste se slučajno posjekli i u kući nije bilo vodonik-peroksida? Nema problema! Rana se može kauterizirati listerinom.

Poslije brijanja

Ako vašem mužu iznenada ponestane losiona ili kreme za brijanje, sredstvo za ispiranje usta može ih uspješno zamijeniti!

Za dezinfekciju kod kuće

Tokom čišćenja dodajte jedan čep ovog proizvoda u kantu vode i možete biti sigurni da će vaš dom biti pouzdano zaštićen od bakterija.

Čišćenje kupatila

Buđ u kupatilu od vlage? Onda, tokom čišćenja, lagano poprskajte zidove sredstvom za ispiranje i nakon nekoliko minuta sve temeljito operite.

Kao lijek protiv gljivica

Tekučina za ispiranje usta savršeno uklanja gljivice na noktima. Samo umočite stopala u antiseptičnu tečnost na 30 minuta ili obilno podmažite problematična mjesta. Nekoliko ciklusa – i neprijatna bolest će biti poražena! Zaista univerzalno sredstvo za dezinfekciju…

Za njegu peta

Takođe, ova tečnost savršeno omekšava i ljušti grubu kožu stopala. Nakon što ste noge isprali, osušite ih tvrdim peškirom. Iznenadićete se kako će vam pete postati mekane…

Kao lijek protiv akni

Osobe sa problematičnom masnom kožom treba da prebrišu lice 1-2 puta dnevno pamučnim brisom umočenim u Listerin. Sada možete zaboraviti na akne!

Lijek protiv prehlade

Kada osjetite da vas grlo počne boleti, isperite ga ovom tekučinom i bolest će se povući.

Evo su prednosti tečnosti za ispiranje usta u druge svrhe… Podijelite ove savjete sa prijateljima, jer mogu biti korisni svima.

Izvor: dnevni.rs

LijekizPrirode.com )

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *