ZNATE LI ČEMU SLUŽI UDUBLJENJE NA VRATIMA OD VEŠ MAŠINE? Mnogi ovo nisu znali, djevojka riješila misteriju- ŠOKIRAT ĆETE SE KADA VIDITE

Možda nikada niste razmišljali o tome, ali mnoge je uvIJek intrigirao izgled vrata veš mašine. Zašto staklo nije jednostavno ravno, poput prozorčića?

Standardne mašine za veš imaju veoma specifična vrata. Staklo na njima je udubljeno ka unutra i mnogi nemaju pojma zašto je to tako. Međutim, tajna je konačno otkrivena jer takva vrata nisu samo ukras, već imaju važnu funkciju u pranju veša.

Kako je na TikToku objasnila Amerikanka Rene, koja je po zanimanju majstor za popravku veš-mašina, vrata su smišljeno napravljena baš na taj način.

Kada imate mašinu za veš s prednjim punjenjem odeća se pomJera mnogo više nego što se to dešava u onoj s gornjim punjenjem “, objasnila je Rene i dodala:

“Dakle, razlog zašto su vrata tako izbočena ka unutra je guranje odjeće nazad u bubanj dok se pere. Na taj način se odjeća neće zaglaviti unutar brave vrata gdje bi mogla da zapne, ošteti se i zaglavi bravicu na vratima “, objasnila je ona.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Njeni pratioci nisu krili oduševljenje ovim otkrićem. Vjerujemo da ćete i vi, kad sljedeći put uključite mašinu, pogledati kako to udubljenje “radi posao”.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *