NAJPAMETNIJA ŽENA NA SVIJETU OTKRIVA: 9 savjeta pomoću kojih skidate salo zauvijek

Problematično pitanje – kako smršaviti – koje se ne tiče matematičkih ili logičnih riješenja nedavno je ženu s najvišim kvocijentom inteligencije lansiralo u orbitu publiciteta.

Marilyn vos Savant, najpametnija žena na svijetu je ponudila 9 savjeta.

Problematika današnjice koja najviše zaokuplja ljepši spol je kako održati vitku liniju, a u potrazi za odgovorima brojne dame obratile su se najpametnijoj ženi na svijetu.

Amerikanka Marilyn vos Savant koja se upisala u Guinnessovu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uz suradnju na brojnim projektima podizanja svijesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod djece, već gotovo tri desetljeća piše kolumnu u magazinu ‘Parade’.

Upravo ju je posljednja koja se nije doticala logičkih slagalica ni matematičke problematike lansirala u orbitu pozornosti. Marilyn je naime ponudila rješenje na najproblematičnije pitanje brojnih dama: “Kako održati vitku liniju?”.

Pa koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije Marilyn je ponudila iskrene obične odgovore kojima je pametno izbanalizirala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milijune prodavajući dijete koje garantiraju mršavljenje.

1. Zaboravite na grickalice

Među primarnim pravilima koje će tijelo dovesti u red Marylin je navela izbacivanje grickalica iz kupovne košarice. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, no pri tomu valja u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

2. Izbacite međuobroke

Umjesto voća i sokova za međuobrok, kojima Marilyn ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savjetuje šalicu čaja. A posve kontradiktorno uvriježenim mišljenjima o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koja god poželi, jer vjeruje kako je hrana korisnija za tijelo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3. Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka

Sokove i mlijeko Marilyn tolerira samo za vrijeme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona drži kako uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov okus, pa to imamo potrebu kompenzirati dodatnim slatkim napicima. Osim toga voda od 22 stupnja ljeti sasvim je dovoljna da rashladi tijelo izloženo vanjskim temperaturama od 38 stupnjeva i više, sve drugo je štetno.

4. Nikada nemojte ‘počistiti’ tanjur

‘Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane’ tvrdi najpametnija žena svijeta. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da se naučite dio hrane ostaviti na tanjuru za sljedeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje. Onima koji se ne mogu kontrolirati Marilyn preporuča kuhanje i serviranje manjih porcija.

5. Uživajte u večeri

Zadovoljstvo uživanja u večeri s obitelji i prijateljima u modernom ubrzanom svijetu polako izumire, no to nas ne bi trebalo spriječiti da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju. Omiljena uživancija poznate kolumnistice je odlazak na večeru i razvlačenje omiljenog rituala bez žurbe.

6. Cijenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Volite li hranu onda se s ljubavlju odnosite prama svakom zalogaju, na način da svaki prožvačete što dulje možete i osjetite aromu u ustima. Na ovaj način uštedjet ćete si muke poput nadimanja i grčeva u crijevima.

7. Ostanite dosljedni u navikama

Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni pod time shvaćaju i otpuštanje svih kočnica u ishrani koje se drže preko tjedna. Marilyn savjetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja umjesto za grickanjem posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8. Ne podcjenjujte kalorije

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u prehrani, ljudi podcjenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Marilyn broji 250 kalorija.

9. Jedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše tijelo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuhanu tjesteninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

Izvor: zadovoljna.hr

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *