JELA JE SAMO 5 ORAHA DNEVNO: Nakon par dana s njenim tijelom se dogodilo nešto nevjerovatno!

Odličan izvor zdravlja.

Mnogima su orasi omiljeni dodatak kolačima i tortama, međutim trebalo bi ih jesti i samostalno. Postoji mnoštvo razloga žašto bi trebalo odmah da ih uključite u svakodnevnu ishranu.

Količina koju bi trebalo unjeti je neprimjetna, a učinak na cjelokupno zdravlje nevjerovatan. Uključite 5 pet oraha dnevno u svakodnevnu ishranu i doći će do ovih zdravstvenih prednosti:

smanjuju veličinu struka za više od centimetra

povišen broj spermatozoida kod muškaraca

smanjen rizik od dijabetesa

prevencija raka

smanjuju izglede za razvoj bolesti srca

podržava zdravlje mozga

niži holesterol

jačaju kosu, kožu i nokte.

Orasi su odlični za organitam a konzumiranje se može prepoznati nakon samo četiri sata od konzumacije. Evo šta se dešava sa vašim tijelom samo četiri sata nakon što ste pojeli pet oraha.

U tom periodu snabdjevaju tijelo hranjivim materijama i vitaminima, i tako snabdjevaju tijelo gorivom do sljedećeg obroka. Orasi su poznati i kao stabilizatori stresa.

Antioksidansi u orasima ojačavaju srce i bore se protiv slobodnih radikala koji su poznati za izazivanje bolesti srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju osjećaj depresije i simptome ADHD-a.

Organi počinju da rade učinkovitije, dakle spriječavaju začepljenje arterija i drugih negativnih efekata na zdravlje. Ako se konzumira u umjerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umjesto toga, podržaće zdravije, regulisati težinu i veličinu struka.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *