RECEPT ZA MASNU JETRU: Jako dobar i rijedak za mršavljenje i čišćenje masne i zasićene jetre…

Upravo je ona zadužena za razbijanje masnoća. Jetra stvara žuč, čija je funkcija razgradnja masnoća. Stoga, ako očistite jetru, podstać ćete proizvodnju žuči, a samim time i gubitak kilograma.

4. Smanjuje rizik od kamenaca

Ako imate višak holesterola, prijeti vam i veći rizik od nastanka kamenaca u jetri i žuči. Upravo prisutnost holesterola dovodi do stvrdnjavanja žuči, koja se polako pretvara u kamence. Ti kamenci uzrokuju začepljenja i blokiraju rad jetre, koja više ne može kvalitetno čistiti organizam od toksina.

5. Čisti i njeguje kožu

Zahvaljujući detoksu jetre i eliminaciji toksina iz organizma poboljšaće se oksigenacija vaših tkiva, pa ćete izgledati ljepše, zdravije i svježije. Zbog poboljšane funkcije jetre i vaša će koža prodisati i zablistati. Naime, ako je jetra prezasićena toksinima, tijelo se viška otrova rješava i preko kože, koja postaje sklona aknama i drugim negativnim promjenama na koži. Obnovljena funkcija jetre odraziće se na zdravlje cijelog vašeg organizma, a vi ćete se osjećati mlađe od svoje stvarne dobi.

Recept za detoks jetre – napitak sa brusnicom i začinima:

U lonac sipajte 1 šoljicu nezaslađenog soka od brusnice i 7 šoljica vode. Stavite na vatru, pustite da lagano provri pa sklonite sa vatre. U filtar kuglicu za pripremu čaja stavite pola čajne kašike đumbira, pola čajne kašike muskatnog oraščića i 1 čajnu kašičicu cejlonskog cimeta.

Stavite kuglicu u napitak od brusnice, ostavite 15-ak minuta pa izvadite. Dodajte tri četvrtine šoljice soka od narandže i četvrtinu šoljice soka od limuna, izmiješajte pa ostavite u frižider.

Ujutro nakon buđenja popijte šoljicu ovog napitka od brusnice. Nakon sat vremena popijte šoljicu vode, zatim za sat vremena opet šoljicu napitka od brusnice i nastavite tako naizmenično dok ne potrošite cijeli napitak.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *