Nik Vujičić o novcu: “Možete imati sav novac svijeta, a i dalje ostati bijedan čovjek”

Možete imati sav novac ovog sveta, a da i dalje ostanete najbjedniji čovjek na planeti – Riječi koje vam mogu promijeniti pogled na život

Nik Vujičić je rođen sa tetra-amelia sindromom, rijetkim poremećajem kojeg karakteriše nedostatak sva četiri ekstremiteta, piše Lovesensa. Kao dijete i tinejdžer bio je nesrećan, imao je depresivne faze i nije mogao da se pomiri sa svojim nedostatkom.

Jednog dana pročitao je članak o čovjeku sa invaliditetom koji nije dozvolio da mu fizički nedostatak ugrožava život. Od tada se u Nikovom životu sve mijenja. Odlučio je da samo on može kontrolisati svoj život i da želi da živi bez ograničenja.

Danas je Nik Vujičić poznati autor i motivacioni govornik koji inspiriše ljude širom sveta. Prenosimo deo jednog od njegovih govora koji ukazuje da je srećan život moguć uprkos svim nedostacima i ograničenjima. “U životu nisu važne materijalne stvari koje posjedujete, već vaše postojanje i stav prema životu.

Možete imati sav novac ovog sveta, a da i dalje ostanete najbjedniji čovjek na planeti. Upoznao sam ljude koji imaju savršeno tijelo, a nisu pronašli pola sreće koju sam ja uspeo da pronađem. Na putovanjima sam video više radosti u siromašnim četvrtima Mumbaja i sirotištima Afrike nego u raskošnim palatama i domovima koji vrijede milione.”

“Zašto je to tako? Zadovoljstvo pronalazite tek kada dopustite da se vaša strast i talenti aktiviraju. Bićete srećni kada postanete zadovoljni sobom baš takvim kakvi sada jeste. Oduprite se iskušenjima da stalno težite materijalnom bogatstvu, poput savršene i prostrane kuće, markirane odjeće i najskupljeg automobila.

Kada počnete da tražite sreću u onome što sada posjedujete, videćete da će vas obuzeti neizmjerna radost. Pogledajte malo bolje oko sebe. Pogledajte malo bolje unutar sebe i razumijećete da već imate pravo bogatstvo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *