OBIČNA KOKA-KOLA ubija lisne uši bolje OD hemikalija: Samo uradite OVO s njom i NESTALE SU IZ DVORIŠTA ZA TREN OKA!

Lisne uši su često izazov u vrtovima i cvjetnjacima tokom ljeta. Ako ste bezuspješno isprobali razne sprejeve za domaćinstvo, možda je vrijeme da se okrenete nečemu nekonvencionalnom, poput Coca-Cole.

Ovaj neobičan sprej pokazao se veoma efikasnim u borbi protiv lisnih uši.

Evo kako pripremiti čudesni sprej protiv lisnih uši:

 

sirovina:
1 boca Coca-Cole
3 kašike tečnog sapuna (ako koristite manju bocu Coca-Cole, biće dovoljna 1 kašika)

KAKO SE SPREMA:

Otplinjavanje: prvo morate degazirati Coca-Colu tako što ćete je protresti ili sipati u otvorenu posudu. Ovo je ključno za izbjegavanje problema prilikom prskanja.
Dodajte sapun:

Kada Coca-Cola izgubi gas, dodajte tečni sapun i dobro promiješajte. Sapun pomaže da se otopina bolje prianja na listove.

BONUS:

Krtice će ODMAH napustiti vaš vrt bez zamki i otrova..

U baštama se ponekad javlja veliki problem ako se možete da se izborite s krticama. Krtice, naime, praveći hodnike pod zemljom, grizu korenje zasađenih biljka i na taj način dolazi do njihovog propadanja.

Ako želite da se rešite krtica, i to biološkim metodama, naoružajte se strpljenjem jer krtica se prilično teško rešiti iz vrta u kojem su se odomaćile.

Prvi korak je gaženje krtičnjaka koji su aktivni. U najveći među njima gurnite crevo i pustite vodu da teče oko pola sata. Ne morate brinuti da će se krtica utopiti, dobro pliva, ali će tako potopljen „hodnik“ napustiti. Krtice su najaktivnije između 5 i 10 sati.

Ako vam se ta metoda čini prekomplikovanom, možete posegnuti za ricinusovim uljem, njegov miris krticama je beskrajno odbojan. Dovoljno je pomešati 3 supene kašike ricinusovog ulja s jednom litrom vode i njome polijte aktivan krtičnjak. Krtice ne podnose ni miris limuna. Komad krpe ili vate namočite u sok od limuna i gurnite u krtičnjak.

Ako imate kućne ljubimce koji su aktivni u vrtu verovatno nemate problem s krticama, ako to pak nije slučaj, važno je znati da krtice odbija miris mačaka i pasa. Dovoljno je prosipati izmet mačaka i posuti po krtičnjaku.

Krticama jako smeta i cimet, ne podnose mlevenu ljutu papriku kao ni biber pa se i njima može „zaprašiti“ krtičnjak. Jako im smeta i miris belog luka pa par češnjeva pobacajte oko krtičnjaka.

Još jedan izvrstan prirodan recept za teranje krtica iz bašte je zova. Naberite cvetove, ali i listove zove, ubacite ih u kantu i prelijte vodom. Neka smesa stoji nekoliko dana. Nakon toga je procedite i dodajte još pet litara vode pa zalijte prostor oko krtičnjaka, piše Večernji list.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *