Imate problem sa gastritisom, čirom, debelim crevom, kiselinom i lošom probavom? Probajte narodni lek od kupusa

Recept je veoma jednostavan

Za lek vam je potreban svež kupus i sokovnik. Svako jutro trebate iscediti svež sok od kupusa u količini 1-1,5 dcl. Popijte to na prazan želudac i nemojte ništa drugo jesti i piti naredna dva sata.

Ovo ponavljajte 40 dana. Nakon što završite terapiju proverite rezultate i efekte. Terapiju po potrebi možete nastaviti koliko god je potrebno. Ukoliko nemate sokovnik možete kupus naribati ili samleti, malo posoliti i ostaviti da odstoji. Nakon toga procjedite masu dobro kroz dvostruku gazu kako biste izvukli sok.

Osim sjajnog efekta na upale u probavnim organima, gastritis, čir i druga stanja sa crevima sok od kupusa može vam doneti i dodatne zdravstvene korisit.

Ako budete redovno pili sok od kupusa tokom 40 dana mogli bi imati pozitivan uticaj na poboljšanje krvne slike, smanjenje štetnog LDL holesterola, smanjenje krvnog pritiska, sjajniju i čišću kožu i smanjenje telesne težine za nekoliko kilograma ukoliko ste pretili.

Kupus je povrće visoke biološke i niske kalorijske vrednosti (24 kcal na 100 g), a prosečno sadrži: 92,52% vode; 1,21% proteina; 0,18% masti i 2,3% dijetetskih vlakana.

Najviše su zastupljeni: vitamin C (42 mg na 100 g) i beta-karoten (provitamin vitamina A), a zatim slede minerali: kalij, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar.

Male količine natrijuma i povoljan odnos kalcijuma i fosfora osiguravaju maksimalno iskorištavanje kalcijuma u organizmu.

Izvor: alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *