ČUDESNI ELIKSIR ZA BILJKE: 0vaj Sastojak Pun Vitamina Ojačat Će Vaše Nježne Ljubičice

Afričke ljubičice naizgled su krhke i osjetljive, ali zapravo je riječ o cvijetu koji vrlo dobro podnosi čak i zimske uslove.

 

Ipak, kako bi one cvale još ljepše, dobro je upoznati se s pokojim trikom za njihovu dohranu.

Ova predivna biljka baršunastih listova i latica vrlo je popularan ukras mnogih domova, posebno zbog toga što, u odgovarajućim uvjetima, može cvasti tijekom cijele zime i tako razvedriti vaš životni prostor čak i dok drugi cvjetovi miruju.

Ono što je ključno za njen rast i pravilan razvoj dovoljno je sunčeve svjetlosti, barem osam do deset sati dnevno, ali ne direktne. Najbolje će se držati ako je smjestite na zapadnim, istočnim ili sjevernim stranama doma, a toliko je svestrana, da će bez problema uspijevati i u vlažnijim prostorijama poput kupaonice ili kuhinje.

 

 

Zalijevati je ne treba previše, bitno je da joj je zemlja vlažna i da ju zalijevate vodom sobne temperature, najbolje odstajalom, a ne svježom.

Osim ovih osnovnih uvjeta, svojoj ljubičici možete s vremena na vrijeme priuštiti prirodni eliksir koji će ju osvježiti, nahraniti i omogućiti da procvate još veličanstvenije. Jednako koliko orhideje vole zeleni čaj ili rižinu vodu, toliko će ljubičice voljeti ovu tekućinu.

Spas za ljubičice o kojemu govorimo zapravo je vrlo jednostavan i radi se o sastojku koji svi imamo u svojim domovima, posebno u zimskim mjesecima.

Riječ je o kori agruma, najbolje limuna ili narandže. Idući put kada ogulite narandžu ili iscijedite limun, nemojte baciti koru već ju sačuvajte i pripremite prirodnu dohranu za svoje ljubičice.

Recept za tekućinu od citrusa za ljubičice

Prelijte koru citrusa po želji s 4 dcl vrele vode i ostavite kuhati na laganoj vatri 2 do 3 sata. Dobiveni koncentrat razrijedite litrom vode, prebacite u bocu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Tom tekućinom možete zaliti vaše ljubičice jednom u sedam dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *