NOVA TEHNIKA FARBANJA JAJA – ŠARE ZVJEZDANOG SVEMIRA: Prosto, jednostavno, a rezultat NIKAD BOLJI

Najmlađi traže i Univerzum, a na vama je da im organizujete zabavu i zajedničko šaranje “svemirskih jaja”…

Jeste li ikada željeli da isprobate nešto novo sa vašim uskršnjim jajima? Možda ste isprobali bojenje jaja u tradicionalnim bojama, ali postoji način da dodate malo više kreativnosti u ovaj praznični zadatak.

Za početak, skuhajte jaja kako biste bili spremni za proces bojenja. Nakon što su jaja kuhana i ohlađena, stavite ih u posudu sa sirćetom i držite ih u sirćetu oko 20 minuta. Ovo će pomoći da se boja bolje primi na jaje i stvori ujednačeniju boju.

Sada je vrijeme za stvaranje Tie Dye efekta. Za ovaj korak, potreban vam je tanjir, pjena za brijanje i prehrambena boja. Stavite nekoliko kapi prehrambene boje na tanjir i razmažite pjenom za brijanje preko boje. Kašikom miješajte boju i pjenasto pjenu dok se boja ne sjedini. Zatim, uzmite kuhano jaje i uvaljajte ga u pjenastoj smjesi na tanjiru dok ne dobijete željeni efekat.

Foto: Preentscreen/TikTok

 

Kada ste zadovoljni sa bojom i dizajnom vašeg jajeta, stavite ga na aluminijumsku foliju i ostavite da stoji nekoliko sati, kako bi se boja što bolje primila na jaje. Nakon što ste čekali, isperite jaje pod mlazom vode da biste uklonili višak pjene i boje.

Sada kada ste savladali proces stvaranja Tie Dye efekta na jajima, vaša porodica i prijatelji će biti impresionirani vašim novim, kreativnim uskršnjim jajima. Pustite svoju kreativnost i eksperimentišite sa različitim bojama i dizajnima kako biste stvorili jedinstvena jaja za ovogodišnji Uskrs.

(Stil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *