Američki ljekar otkriva najmoćniji prirodni antibiotik: Ubija svaku infekciju u tijelu! (RECEPT)

Tinkture su jedni od najboljih prirodnih lijekova, pre svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti. Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

Pomaže regulirasanju kiselosti organizma

  • Pomaže probavnom traktu – ako je jabukovo sirće organskog porijekla i nefiltrirano, sadržat će simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su odličan probiotik
  • Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno djelovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osjetljivosti na insulin
  • Jabučna kiselina koja je antifugalna, antibakterijska i antivirusna, takođe pomaže proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje

Jača imuni sistem

Slavni ljekar Richard Schulze otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porijekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.

Sastojci: Svježa habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica bijelog luka, glavica crvenog luka, korijen đumbira, korijen hrena i nerafinisano jabukovo sirće.

Priprema: Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture. Trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene.

Zatim oljuštite i sitno isjeckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mjestu protresite tonik tako da se izmiješa.

Ostavite tonik da stoji na tamnom mjestu bar dvije do šest sedmica. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Cijeđenje

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korištenja, procedite tinkturu. Trebat će vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cjediljka od nehrđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude. Ako nemate takav “alat”, možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.

Stavite cjediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mješavinu da preostali sokovi izađu.

Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njabolji izbor, jer smanjuje štetu od svjetla. Čuvati na tamnom, hladnom mjestu. Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili dodati supama i drugim jelima.

Doziranje

Nakon što je tonik spreman, možete ga počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi – za bolju probavu, imunitet i liječenje raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana.

Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.

Izvor: stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *