OBJAVLJENI NEVJEROVATNI PODACI: Ovaj korijen pomaže u liječenju RAKA bez štetnih posljedica!

Grupa kanadskih naučnika i onkologa otkrila je specifičnu biljku koja je sposobna da ubije ćelije raka na veoma zdrav način i bez ikakvih loših neželjenih efekata.

Univerzitet Windsor takođe je eksperimentisao na ovoj biljci i dokazao da maslačak zaista pomaže protiv raka i započet je jedan veoma veliki projekat kako bi se provjerili i dokazali efekti čaja maslačka protiv raka.

“Otkada smo započeli ovaj projekat, uspjeli smo da izvadimo ekstrakt izvornog korijena i upotrebimo ga za mnoge vrste ljudskog raka u laboratoriji. U laboratoriji smo posmatrali njegovu efikasnost u odnosu na ćelije leukemije, karcinoma debelog crijeva i raka pankreasa i hronične mielomonocitne leukemije. Otkrili smo da korijen maslačka ima izuzetno snažan efekat na njih bez štetnih zdravih ćelija. Štaviše, studije su potvrdile efikasnost kod transplantiranih humanih ćelija raka kod miševa “, kaže Ovadje.

U vrijeme avgusta uputite se do grada, na područja daleko od prometnica i uživajte u branju. Cijelu biljku najlakše je ubrati tako da pod korijen zavučete nož i izvučete biljku s korijenom.

Priprema: Uberite oko 400 žutih cvjetova maslačka. Prelijte ih s 3 litre vode i ubacite na kriške narezana 4 limuna i 4 narandže. Ostavite 24 sata. Nakon toga kroz gazu procijedite i prebacite tekućinu u lonac. Dodajte 2 kilograma šećera i, uz  miješanje, kuhajte sat i pol. Trebali biste dobiti  sirup. Zatim smanjite vatru i dobiveni  sirup prelijte u tople staklenke. Zatvorite.

Sirup je odličan je za uklanjanje simptoma prehlade, kašlja, bronhitisa… Uzimajte ga na žličicu.

Čaj od cvjetova

Možete pripremiti i čaj. Uberite cvjetove i osušite. Od osušenih cvjetova napravite čaj i pijte ga svježe pripremljenog. Možete u njega dodati i med, čime ćete dodatno obogatiti ljekovitost čaja.

Korijen maslačka

Ako želimo čuvati korijen , potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba oguliti i izrezati na manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši. Korijen maslačka raširite na podlozi. Korijen će se osušiti u razdoblju od 3 do 14 dana. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana. Korijen maslačka čisti jetru, žuč, bubrege i limfu te potiče bubrege.

Recept je sljedeći: pomiješajte 30 grama suhog korijena maslačka sa 60 grama svježeg te smjesu prelijte sa 2,5 decilitara vode u što dodate malo soli. Pustite tekućinu da provri, prekrijte i kuhajte 20 minuta. Nakon kuhanja,  procijedite, te pijte po tri šalice “čaja” dnevno.

Čaj od korijena maslačka: Korijen osušite, zatim narežite i sameljite. Na dan pijte pola žličice uz čašu vode.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *