OČISTIĆE CREVA I ISTOPITI KILOGRAME NA ZDRAV NAČIN: Evo zašto je dijeta sa suvim šljivama tako efikasna!(JELOVNIK)

Za samo nekoliko dana izgubićete 3 kilograma, a vaš probavni trakt će “prodisati”

Dijeta sa suvim šljivama spada u brze i kratke. To su one dijete koje se koriste svega par dana po potrebi, kada vam se omiljena garderoba “smanjila“ za jedan konfekcijski broj, a baš nailazi važan događaj gde mora da izgledate dobro.

Dakle, dijeta sa suvim šljivama za one koji bi da se otarase dva do tri kilograma za par dana.

Zašto suve šljive?

Pre svega, suve šljive imaju veliku količinu vlakana, a vlakna su kao što je dobro poznato pravi čistači creva kao i kolekcionar toksina koji su se zatekli u organizmu. Sama vlakna daju i osećaj sitosti, tako da konzumacija kompota od svega 3 kuvane šljive može da vas drži sitim satima. Ipak, budite oprezni: vlakna pored svog dobrog dejstva mogu da naprave određene probleme u vidu nadimanja i gasova tako da ih u ishranu treba uvoditi postepeno.

Pored toga, suve šljive su bogate i vitaminima i mineralima kao i specifičnim voćnim kiselinama koje povoljno utiču na razgradnju masnih spojeva u organizmu. Time neposredno pomažu dobrom varenju masnoća što opet dovodi do smanjivanja kilograma.

Prednost suvih šljiva je, zašto ne reći, i niska cena. U odnosu na ostalo suvo voće višestruko su jeftinije. Blagodeti koje nam donose mogu se meriti sa mnogo skupljim, voćkama iz egzotičnih krajeva.

Suve šljive možete i sami napraviti u kućnim uslovima ako imate dehidrator. U tom slučaju, dovoljno je oprati zdrave, zrele plodove i poređati ih u posude dehidratora. Dalji proces pogledajte u uputstvu za vaš uređaj jer postoje različite vrste dehidratora pa se i sam postupak sušenja nešto razlikuje.

Suve šljive Suve šljive foto: Shutterstock

Jelovnik dijete sa suvim šljivama

Doručak: Šest suvih šljiva.

Užina: Jedna jabuka.

Ručak: Jedno kuvano jaje i intengralni tost ili pileća prsa.

Užina: Isto kao ručak.

Večera: Čaša jogurta.

Pre ove dijete, posavetujte se sa izabranima lekarom.

Autor: Stil/Žena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *