SMATRA SE ZAŠTITNICOM DOMA: Zrači posebnom energijom, svaka žena bi trebalo da je ima kao amajliju

Orhideja je jedna od najljepših biljaka koje možete gajiti u svom domu. Ona nas podsjeća na ljubav i nježnost, a vjeruje se da je orhideja jedna od vodećih amajlija za žensku sreću. Smatra se da ova biljka ima snažne energetske potencijale.

Postoji na stotine različitih vrsti orhideja od kojih su neke otrovne. U nekim kulturama orhideja se koristila kao lijek za ublažavanje raznih tegoba poput reume, ginekoloških stanja, pa čak i kao protivotrov poslije ujeda zmije.

 

Također, smatra se da zbog svog sastava orhideja može prenijeti ljepotu, pa se koristi često i u kozmetičkoj industriji. Ekstrakt i ulje orhideje koriste se u mnogim kremama za hidrataciju kože i elastičnost, a upotrebljava se i parfemima.

Prema feng šuiju orhideja je cvijet koji privlači ljubavnu sreću, štiti romantičan odnos između partnera i priziva susrete srodnih duša, a najčešće se preporučuje da je držite u spavaćoj sobi blizu kreveta.

Orhideja se smatra isključivo ženskim cvijetom sa snažnom ženskom energijom, pa se vjeruje i da posebno donosi sreću ženama. Ako imate orhideju u kući, smatra se da će ženske osobe biti veselije, raspoloženije, pa čak i privlačnije.

U nekim zemljama se vjeruje da su osušene latice orhideje najjača amajlija i zaštita od toksičnih ljudi i konkurenata u ljubavi i na poslu. Zbog toga se latice orhideje nose u džepu ili u torbi.

Ako brinete o svojoj orhideji i svakodevno je negujete, ona će vam donijeti radost i blagostanje. Simbolično, žena koja se posveti negovanju i razvoju orhideje može otkriti skrivene talente, poboljšati intuiciju i pročistiti svoje srce i energiju.Orhideja je i zaštitnica doma od negativne energije, a vjeruje se da svaka boja stvara poseban štit. Tako na primjer, ljubičasta orhideja pomaže u borbi protiv ljenosti, žuta i narandžasta privlače energiju obilja, a bijela i ružičasta su pogodne za unutrašnju harmoniju, osjećaj mira i samopouzdanja.

Kao predstavnica ženske energija, orhideja je zaista predivan ukras za vaš dom, pa se potrudite da je njegujete pravilno kako bi što duže živjela, cvjetala i donosila vam radost, piše Sensa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *