RECEPT ZA DUG ŽIVOT: Napravite si ovaj čudesni napitak od šargarepe

U ovom članku ćemo predstaviti recept za dug život, koji se može dobiti vrlo brzo i lako. Pripremite ovaj napitak za dugovečnost i konzumirajte ga odmah.

carrot-juice-1623157_1280

Potrebni sastojci:

– 2 cm dugačkog korijena đumbira
– 4 šargarepe
– 3 jabuke
– sok od pola limuna

Način pripreme:

Stavite sve gore navedene sastojke u blender i pomješajte ih dobro dok ne dobijete homogenu smješu. Pijte napitak ujutru, prije doručka, čim ste ga pripremili.

Korijen đumbira pomaže u smanjenju nivoa holesterola i bori se sa stomačnom bakterijom, koja se smatra odgovornom za stvaranje ulkusne bolesti.

Ona pozitivno utiče na oporavak crijevne flore, reguliše neredovnu stolicu i otklanja intenzivne glavobolje i migrene.

Šargarepa je odlična za srce, zube i desni. Ona štiti tijelo i doprinosi u borbi protiv srčanog udara. Takođe poboljšava vid, deluje protiv raka i čini kožu glatkom i mekom.

Jabuka pomaže u jačanju imuniteta, odlična je za mršavljenje i stimuliše bubrege, jetru i žuč.

Takođe štiti od bolesti usne duplje, pospešuje varenje, štiti srce i krvne sudove, smanjuje stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa i sprečava neke vrste raka.

Limun snižava visok krvni pritisak, odbacuje toksine, smanjuje bol kod artritisa, djeluje protiv infekcija, gripa i takođe djeluje protiv usne duplje i bolesti jezika. Takođe jača imuni sistem i inhibira razvoj infekcija.

Izvor: Webtribune.rs

LijekizPrirode.com )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *