OVAJ SIMPTOM SRČANOG UDARA SE OBAVEZNO JAVLJA NOĆU I VEOMA JE OPASAN: Dolazi NOEČEKIVANO i napravi HAOS u organizmu

Kvalitetan i dovoljan san je od presudnog značaja za dobro zdravlje svakog čovjeka. Naime, ukoliko duže imate problema sa nesanicom, potrebno je da se obratite ljekaru za pomoć, jer uzroci mogu biti raznih – od onih opasnijih do bezazlenijih. Loše spavanje povećava rizik od pojave brojnih bolesti poput dijabetesa ili srčanog udara. Osim toga, veća je vjerovatnoća da ćete imati problema sa viškom kilograma i depresijom.

Osim što utiče na naše zdravlje, san može biti i pokazatelj u kakvom je stanju naš organizam. U nekim slučajevima, loš san noću može signalizirati apneju u snu – kratkotrajni prekid disanja u snu koji traje duže od 3 a kraće od 10 sekundi. Ali, prema UCLA Health, problemi sa spavanjem takođe mogu biti znak srčanih bolesti.

Neki simptomi mogu da nam pomognu da predupredimo mnoge zdravstvene posljedice, a kada je u pitanju „kardio alarm“ ne čekajte da se pojavi još neki put da bi bili sigurni da se stvarno nešto dešava, već odmah potražite ljekarsku pomoć.

Srčane bolesti mogu uticati na vašu sposobnost spavanja na suptilne načine. Ljudi sa kongestivnom srčanom insuficijencijom često imaju problema sa zaspivanjem, a to se dešava zbog kratkog daha uzrokovanog bolešću“, objašnjava UCLA Health.

Kratkoća daha se često pogoršava kada ležite. Medicinski izrazi za ove tegobe su ortopneja, otežano disanje u ležećem položaju i paroksizmalna noćna dispneja, buđenje iz sna sa osjećajem nedostatka vazduha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *