SIPAJTE MJEŠAVINU OVA 2 JEFTINA SASTOJKA IZ KUHINJE U SAKSIJU I GLEDAJTE: Drvo novca će rasti i cvjetati kao ludo

Mješavina 2 jeftina sastojka iz kuhinje za drvo novca, učiniće da raste i cvjeta kao ludo.

Što više raste, više novca privlači

Krasula ili drvo novca je biljka za koju se u Feng šuiju smatra da je magnet za obilje. Ova vrsta sukulenta ima okrugle mesnate listove koji podsjećaju na kovanice, a odatle i naziv drvo novca.

Krasula nije komplikovana za njegu, zahtijeva blagovremeno zalivanje (koje je tokom zimskih mjeseci izuzetno rijetko) i povoljno svijetlo. Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlačite. Malo ko zna da ova biljka može da procvjeta, a njeni cvjetovi su simbol ljepote i obilja.

KrasulaFoto: Shutterstock

Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, napredno i puno cvijetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korijenja, ali i na formiranje novih izdanaka. Također, azot podstiče zelenilo biljke, ali sa njim morate biti oprezni, jer u velikim količinama može nepovoljno uticati na krasulu.

Jedan od najboljih izbora za organsku prihranu krasule jeste od ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa 1 kašiku dobije tog praha pomiješajte sa šećerom i sa 1 kašikom zemlje. Sve dobro izmiješajte, sipajte u saksiju, pa zalijte biljku. Za dodatni efekat možete samljeti koru od banane koja je također odličan način da prihranite cvijet.

Pored prihrane, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cvijeće osjeća vašu energiju, a ukoliko ga njegujete sa puno ljubavi i osjećanja, moguće je da će stalno rasti i razvijati se, piše Sensa.

(Stil/ Sensa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *