LIJEČI KAŠALJ I ČISTI PLUĆA, ODLIČAN JE ZA PUŠAČE: Ako imate tegobe sa disanjem, OBAVEZNO uzmite ovu prirodnu terapiju

Za liječenje kašlja, priroda nam nudi više moćnih lijekova! Hren je jedan od njih, a evo kako da ga pripremite!

Da biste bili zdravi i oslobodili se kašlja ne morate da idete na Tibet niti da koristite začine ili pečurke čije imena sa teškoćom čak i izgovaramo. Moćna biljka koju možete da koristite cele godine i koja popravlja opšte stanje celog organizma je dragoceni hren.Ovaj ljuti koren koji odoleva svakoj modnoj novotariji u svetu farmacije sadrži važan sastojak singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Sve ono što bi vam u apoteci mogli spakovati i u neke raznobojne kapsule.

Kupite hren na pijaci, lepo operite i oljuštite pa spremite po ovim receptima.

Čaj za čišćenje pluća – Sa dva decilitra ključale vode, prelijte deset grama narendanog korena rena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Tako spremljen napitak treba piti dva do tri puta dnevno u malim šoljicama.

Protiv astme, umora i teškog disanja – Astmatičari mogu da ublaže tegobe ako sa šoljom jabukovog sirćeta skuvaju četiri supene kašike narendanog rena. Kada se ren razmekša treba ga procediti, a dobijenoj količini dodati istu količinu meda. Dobijenu smesu lagano kuvati da se zgusne, a onda ostaviti da se kaša ohladi. Ovako dobijeni lek uzima se ujutru i uveče.Ko ima teškoće sa disanjem i kašljem, svako jutro treba na prazan želudac da uzme jednu kašičicu naribanog rena pomešanog sa kašičicom meda. Terapija traje mesec dana,piše Lepaisrecna

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *