TAJNA JE U OVIM ZAČINIMA: Napravite najpikantniju riblju čorbu na svijetu

Prvo kupite sve sastojke. Više vrsta rečne ribe oko kilogram i po i to obavezno glavu, rep, peraja, ikra, jetra i sve ostalo ako hoćete. Ali starinski recept one lepše djelove ribe ostavlja za roštilj. A vi kako hoćete.

Riba se isiječe na veće komade i stavi da se kuva u prvoj šerpi.

U drugoj se sipa veća količina crnog luka oko 400 gr koji se isiječe, malo preprži i sipa se voda i so preko.

U ovo se stavi i jednu paprika crvena, dvije srednje šargarepe, pola celera, jedan paškanat, jedan peršun, dva, tri sviježa paradajza ili dvije kašike skuvanog.

Kada su se riblji komadi skuhali u drugoj šerpi izvade se iz lonca a vodica procedi da bi se izbacile kosti. Riba se onda ručno očisti od kostiju i doda u šerpu gde su se kuvali luk i povrće. Dolije se i voda u kojoj se kuvala riba. Sve to se krčka jedno dvadesetak minuta.

Zaprška se pravi od seckanog luka koji se proprži sa malo brašna i aleve paprike. Sve se sipa u čorbu.

A recept kaže da najbolja riblja čorba mora da bude ljuta ili tek ljutkasta.Zato na kraju u ovu izvrsnu čorbu dodajte uvijek dobrodošli Fatalni začin. Ovoga puta za vas smo izabrali ljuti “Fatalni paradajz S.O.S” koji sadrži crni luk, beli luk, škorpion (začin), so, šećer, začini. Uz riblju čorbu pije se vino ili bevanda jer riba mora da pliva, prenos “Republika“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *