Imate strije? Izvolite najefikasniji recept za njihovo uklanjanje

Koža je najveći organ u ljudskom tijelu. Sve u našem tijelu je povezano, a stanje kože zavisi od mnogih faktora, čiji je broj teško izbrojati. Danas ćete tačno saznati šta treba da uradite da biste se u potpunosti riješili strija na koži.

Ako neko kaže da je to nemoguće, misteriozno mu se osmijehnite. Samo treba da pobijedite svoju lijenost, a vaša koža će se magično transformisati! Nije važno šta je izazvalo strije. Čak i ako su se pojavile nakon vrlo brzog debljanja i izgledaju kao duboki žlebovi, rješenje postoji!

KAKO UKLONITI STRIJE

Nijedan dermatolog vam neće reći kako ukloniti strije kod kuće. To je proces koji zahteva određen napor, i često je dugotrajan. Mnogo je lakše ponuditi klijentu lasersko uklanjanje strija.

Skupo je i ne funkcioniše uvijek 100%. Holistički pristup regeneraciji kože strija je potpuno druga stvar.

Za početak – ovo je maska koja zateže kožu.

MASKA SA ULJEM I ASPIRINOM

  • nekoliko tableta aspirina
  • 2 kašike toplog maslinovog ulja

PRIMJENA

Rastvorite aspirin u malo vode. Zatim tu kašu sjedinite sa toplim uljem i promiješajte.
Nanesite toplu masku na kožu sa strijama, držite 20 minuta. Isperite toplom vodom.
Ovu masku treba redovno nanositi, najbolje svaki drugi dan. Vjerujte, uz malo istrajnosti – za mjesec dana vaša koža će biti neprepoznatljiva!

Veoma dobro se sjećam trenutka kada sam prvi put u životu vidio strije. Imao sam 12 godina, majka i ja smo išli na putovanje u Rusiju, obilazeći glavne svetinje i kupajući se u izvorima sa ledenom vodom. Sa nama u autobusu bila je vrlo lijepa žena, plavuša, njen sinčić se zvao Sergej.

Bila je vitka, prijatnog izgleda. Ali kada se mlada majka svukla da bi zaronila u užasno hladnu izvorsku vodu, primijetio sam nešto neobično. Njen ravan stomak i vitke noge bile su prošarane srebrnim linijama, bilo ih je puno, stvorile su izvanredne šare na njenom tijelu … Nikada ranije to nisam vidio, bio sam užasno zapanjen. Poslije otprilike 8 godina primijetio sam prve strije na sopstvenom tijelu.

Tako se dešava da se strije mogu stvoriti čak i na mladim i mršavim tijelima. Ova žena bi znala da se uz pomoć pristupačnih i jeftinih sredstava iz apoteke možete osloboditi ove pošasti! Ali tada niko nije čuo za ovo…

Za najbolji efekat, takođe se preporučuje dodavanje 1 jajeta u masku sa aspirinom i toplim uljem. Nanosite ovu djelotvornu masku najmanje 2 puta nedjeljno i vidjet ćete nevjerovatne rezultate.

Važno je, praveći masku sa aspirinom, početi piti kapsule vitamina E i vitamin C. Ovi vitamini su jeftini na naše opšte zadovoljstvo, ali efekat njihovog uzimanja je vrlo primetan. Vitamini će hraniti kožu iznutra, pomažući joj da zaraste.

Preporučuje se fizička aktivnost koja će poboljšati cirkulaciju krvi. Svako opterećenje čini kožu mlađom, elastičnijom, privlačnijom: kolagen se oslobađa tokom treninga, a upravo su kolagenska vlakna toliko važna za obnavljanje i zatezanje kože. To može biti plivanje, ples, trčanje, bilo šta!Strije na koži ne vole odlazak u solarijum i sunčanje. Ovi tretmani isušuju kožu i čine strije još uočljivijim, upamtite ovo! Ako izlazite na sunce, ne zaboravite da kožu namažete hranljivim kokosovim uljem ili bogatom zaštitnom kremom, prenosi “Dnevni“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *