CIJELOG ŽIVOTA POGREŠNO KORISTITE RENDE ZA SIR: Kuhari otkrili trik, ni mrvicu nećete baciti

Većina domaćinstava ima rende sa četiri stranice – za sitno i krupno rendanje, sjeckanje na tanke listove i onim “šiljatim” dijelom koje rijetko koja kuharica koristi, a koje zapravo služu da se namirnica što više usitni.

Osim povrća i voća, sir je namirnica koja se često sitni ovom alatkom. Vjerovatno nikada niste razmišljali o tome kako ga rendate, ali ako niste znali – postoji pogrešan i “pravi” način.

Ako radite to kao i većina, onda vjerovatno rende držite uspravno, naslonjeno na dasku, tanjir ili na dno činije i rendate pokretima gore-dole.

Može to i jednostavnije! Ako vjerujete savjetima specijalizovanog kulinarskog sajta “Kitchn”, postoji mnogo lakši način. Sve što treba da uradite jeste da ga položite vodoravno, odnosno da rupice za rendanje budu okrenute ka vama. Sir pomjerajte naprijed-nazad, a sve što se narenda će ostati u unutrašnjosti alatke. Iskoristićete namirnicu maksimalno, a iza sebe ćete ostaviti manje nereda.

Stručnjaci sa sajta napominju i da osim što je ova metoda jednostavnija i urednija, postoji puno manja šansa da se povrijedite i posječete.

renda – Novi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *