STAVITE PASTU ZA ZUBE U ZAMRZIVAČ I GLEDAJTE MAGIJU: Sve domaćice ovo moraju da probaju – jeftina, a efikasna caka

Odličan je za čišćenje fuga, bijelih cipela ili srebrnog posuđa. Također ima efekat uklanjanja mrlja. Neki ljudi ga koriste za ujede insekata, iako je ova metoda kontroverzna jer može iritirati kožu i pogoršati upalu. Zanimljiv patent je upotreba smrznute paste za zube.

Šta možete učiniti sa smrznutom pastom za zube? Sigurno nije pogodna sada za pranje zuba. Međutim, biće odlična u uklanjanju neprijatnih mirisa sa daske za sječenje. Ako često pripremate ribu ili volite jela sa bijelim lukom, sigurno vam je ovaj problem poznat.

Dasku je teško temeljno očistiti, a iz nje je praktično nemoguće ukloniti intenzivne mirise. Nakon nekoliko upotreba, predmet je trajno prožet mirisom hrane koja se priprema. Svakako ne želite da sječete ništa drugo na njoj. Postoji rješenje – smrznuta pasta za zube. Ne samo da će ukloniti neprijatan miris, već će se dobro nositi i sa bakterijama koje predstavljaju veliki problem na daskama za sječenje.

Možete zamrznuti pastu u tubi, ali kasnije je sječenje prilično problematično. Bolje je iscijediti pastu, na primjer u posude za led, a zatim je staviti u zamrzivač. Kada se masa stvrdne i postane bukvalno kamena, vaše kocke za čišćenje su spremne. Uz njihovu pomoć ćete ukloniti neprijatan miris sa daske za sječenje. Možete ih koristiti i za čišćenje đonova bijelih cipela, fugiranja u kupatilu, lavaboa, okova, pločica i mnogih drugih predmeta.

Smrznuta pasta se, naravno, prilično brzo topi u toplim rukama, pa je najbolje koristiti gumene rukavice ili je držati preko krpe. Tada nećete ni uprljati prste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *