Svaka domaćinska kuća u jugoslaviji imala je ovaj predmet: Budi nostalgiju, a mlađe generacije ne znaju ni čemu služi

Stari mlin za kafu je predmet koji se koristio u mnogim domaćinstvima bivše Jugoslavije, stariji ga se s nostalgijom sećaju, dok mlađi ne znaju ni čemu služi.

Starije generacije i danas se sjećaju nekih predmeta i stvari koji ih asociraju na Jugoslaviju i vremena kad su bezbrižno sa komšijama ispijali kafe. Jedan korisnik Tvitera nedavno je objavio zanimljivu fotografiju uz opis “Da li znate čemu ovo služi?”

Dok su pripadnici novijih, odnosno mlađih generacija sa čudom gledali u neobičnu spravu pokušavajući da otkriju o čemu je riječ, oni stariji s nostalgijoim su komentarisali fotografiju.
“Ajme meni, da li znam? Koliko sam puta kao dijete mleo kafu u ovome. Lijepe uspomene”, “Da sa 7 godina vježbaš biceps”, “Imam ga i ja, star je koliko i ja”, “Nekad je imala svaka prodavnica, onda te mama pošalje da ideš da melješ, a oni ti ukradu da imaju da popiju.” , “Za ogovaranje.Sjednu dvije komsinice ,vrte to,i ogovaraju.”, samo su neki od komenatra ispod fotografije. Naravno riječ je o starom, ručnom mlinu za kafu koji je skoro svaka kuća u Jugoslaviji imala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *