NAJSTARIJI HIRURG NA SVIJETU OTKRIO KAKO DA DOŽIVITE 100 GODINA: Ovo je GLAVNI NEPRIJATELJ zdravlja, UBIJA vas, evo šta je prvo što biste ujutru trebali pojesti

Hirurg profesor Fedor G. Uglov ušao je u knjigu rekorda kao najstariji hirurg jer je doživio 103 godine.

Stiktno se držao “dijete za sve prilike”, a u nastavku vam otktivamo njegove savjete za postizanje zdravlja i dugovječnosti:

Nedostatak kretanja je glavni neprijatelj zdravlja. Ako se više krećemo i više razmišljamo! Konačni prestanak konzumiranja duhana i alkohola.

Ograničena dijeta – neophodno je eliminisati gojaznost. Spavajte najmanje 7 sati dnevno.

To će vam pomoći da izgubite težinu i očistite tijelo. Prema riječima hirurga, nije važna samo hrana, već i vrijeme obroka. Evo šta on preporučuje za čišćenje tijela:

1. Ujutru: Šolja crnog čaja ili prirodne kafe bez šećera zatim pojedete kuhano jaje sa tvrdim žumancem i 8 komada suhih šljiva. Suhe šljive treba prethodno uveče oprati vodom

2. Za ručak: 200 g kuhana piletina ili ribe. Pomorandža, 100 g svhež ili kuhan kupus, koji se može zamijeniti mrkvom

3. Između obroka možete pojesti 30 g tvrdog sira, jabuku ili pomorandžu

4. Za večeru: Čaša kefira ili kiselog mlijeka. Dijeta traje 10 dana i daje odlične rezultate!

Mentalna aktivnost

Profesor je do kraja svog života zadržavao jasnoću uma. Nije znao šta je senilna demencija. Zato se mnogo bavio naučnim aktivnostima, pisao je knjige, proučavao najnovija dešavanja na području hirurgije. Stručnjaci uvek govore da je važno da aktiviramo mozak – anksioznost i depresija u tom slučaju neće imati šta da traže pred vašim vratima.

Zaštita od stresa

Profesor je govorio da je zaštita od stresa od krucijalnog značaja za zdravlje. Objašnjavao je da se srce štiti od neprijatnih misli i da ne treba da popustimo u omalovažavanju. Govorio je da u najtežim situacijama ne treba da se bavimo samopotkopavanjem, već radije da potražimo izlaz iz njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *