Ovo je jedini način pranja jastuka u mašini za veš bez da izgube svoj originalni oblik: GENIJALNO JE

Krevet je mjesto na kojem provodimo prosječno osam sati tokom noći što dovodi do toga da na jastucima, posteljini i pokrivačima vrlo brzo nakupi prljavština, dijelovi mrtve kože i grinje koje uveliko utiču na naše opšte zdravlje.

Zato je vrlo važno održavati čistim prostor za spavanje, a to uključuje redovno menjanje posteljine i pranje dušeka i jastuka.

Međutim, večita je dilema i veliki problem kako oprati jastuke u mašini za pranje veša, a da oni ne izgube svoj oblik? To pitanje često smo si postavljali dok smo bezuspješno pokušavali da operemo jastuke i nadali se da neće iz mašine izaći smežurani i nedefinisanog oblika. Ali, sada smo na Pinterestu pronašli odličan savjet kako to uraditi bez da jastuci promijene oblik.

Postupak je sljedeći: dva jastuka stavite u bubanj mašine za pranje veša, ali jedan naspram drugog u bubanj. Zatim na njih stavite kašičicu sode bikarbone, pa u odeljak za deterdžent stavite dozu manje jakog i samo četvrtinu vodonik peroksida, a u posudu do njega sipajte pola šoljice sićeeta i malo eteričnog ulja. I ono najvažnije – ubacite tri kuglice u bubanj s jastučićima da zadrže oblik. To mogu biti i teniske loptice.

Nakon pranja samo ih osušite i to je to!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *