3 NAJGORE NAMIRNICE ZA CRIJEVA! JEDNU JEDEMO SVAKI DAN, BEZ IZUZETKA: Evo koja podiže HOLESTEROL, dok treća narušava IMUNITET

Ovo je definitivno najgora hrana za crijeva!

Zdrava crijeva su ključ jakog imuniteta, ali sve više su, zbog ubrzanog načina života, nedovoljne brige i loše ishrane, ona nezdrava. Nadutost i gasovi u stomaku su sve češi problemi kada je riječ o stomaku.

Gastroenterolozi objašnjavaju kako bismo svakako određene namirnice morali da izbjegavamo jer štete zdravlju naših crijeva. Iz tog razloga, izdvojili su spisak namirnica koje nikad ne jedu:

Bijeli hljeb

Omiljena namirnica i ujedno neizostavna na trpezi jeste bijeli hljeb. Neki ne mogu da zamisle jelo bez njega, te umjesto par kriški pojedu i pola vekne hljeba. Zbog visokog nivoa šećera koje sadrži, bijeli hljeb nije poželjan kao namirnica koja je dobra za crijeva.

Crveno meso

Pored svih vitamina i aminokiselina koje sadrži, njegovu upotrebu je potrebno da ograničite. Također, crveno meso podiže i holesterol. Problem može da se javi kada ono u kombinaciji sa bakterijama koje se nalaze u crijevima nalaze može povećati rizik do ateroskleroze.

Gazirana pića

Ove napitke treba izbjegavati po svaku cijenu, ne samo zbog crijeva, već generalno zbog sastava ne donose ništa dobro cjelokupnom organizmu. Sadrže previše šećera i aditiva u većini slučajeva, zbog čega se ne preporučuju ako želite da se hranite zdravo i izbalansirano.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *