STAVITE KAŠIKU OVOG ZAČINA U MAŠINU ZA VEŠ: Vaša požutjela ili posivjela bijela odjeća povratiće nekadašnju bjelinu

Neverovatno, ali istinito da ovaj trik zaista radi.

Nakon nekoliko pranja dešava se da odjeća i veš u beloj boji požute ili posive a ukoliko je perete zajedno sa drugim komadima odjeće u boji može čak u potpunosti da promeni boju. Međutim, zahvaljujući ovom triku ona će ponovo zablistati svojom belinom.

U tome bi zapravo trebalo da pomogne namirnica koja nema mnogo veze s ijbelom bojom u klasičnom smislu. Biber je crven, smeđ ili crn, u zavisnosti od sorte. Ni bijeli biber ne odgovara klasično čistoj boji. Ipak, začin bi trebalo da pomogne u čišćenju požutjele odjeće, peškira ili posteljine.

Da biste to uradili, veš bijele boje morate staviti u mašinu bez ikakvih komada drugačije boje. Nakon toga se kašičica bibera pospe direktno u bubanj. Na primjer, crni biber koji je malo krupnije samljeven.

biber2

Biber bi trebalo da djeluje poput abraziva u mašini za pranje veša i na taj način će ukloniti druge obojene čestice s odjeće. Ali, da bi talog nestao s veša, samo biber nije dovoljan. Sasvim normalno, potrošači moraju da napune odeljak odgovarajućim deterdžentom.

Veš se ne smije prati na visokim temperaturama, 40 ili 60 stepeni sasvim je dovoljno. Na kraju bi rublje ponovo trebalo da bude čisto bijelo, piše Jutarnji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *