Infuzija za orhideje poslije koje će BILJKA BITI PUNA CVJETOVA: Napravite je od samo 2 sastojka

Uzgajivači orhideja koriste ovaj rastvor da bi održali zdravlje podloge za biljke i u tu svrhu sipaju ga jednom u 15 dana.

Najljepši prizor u svakom domu su saksije orhideja okićene cvjetovima. Ali, nerijetko se događa da orhideje iznenada prestanu da rastu i da cvjetaju, a da njihovi listovi postanu svijetli i mekani.

U velikom broju slučajeva problem je u prevelikoj količini vode koju ova biljka dobija, pa bi trebalo biti oprezniji sa zalivanjem i dodavati tek pomalo tečnosti na svakih sedam dana.

Osim obične vode, orhideje vole i ohlađeni zeleni čaj – jednu do dve kašike prelivene preko gornjeg sloja zemlje.

Ali, ako orhideja ne propada, a ipak ne daje cvjetove, vjerovatno je problem u gljivicama koje su napale biljku. U tom slučaju od velike pomoći će biti rastvor od vode i cimeta.

Rastvor je veoma lako napraviti. U šerpu sipajte litar vode i stavite da provri, a onda skinite sa ringle, umiješajte dvije supene kašike cimeta, promiješajte i ostavite da se skroz ohladi.

Ovim rastvorom prelijte zemlju u koju ste zasadili orhideju tako da voda samo prođe kroz zemlju do spoljašnje saksije. Odmah ocijedite vodu iz druge saksije i ostavite biljku da započne proces “samoizliječenja”.

Već poslije dva-tri dana orhideja bi trebalo da izgleda osvježeno i zdravo, a ubrzo i da daje cvjetove.

Uzgajivači orhideja koriste ovaj rastvor da bi održali zdravlje podloge za biljke i koriste ga jednom u 15 dana.

(Telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *