TAMJAN TERA ZLO IZ KUĆE: Uradite ovo jednom nedeljno i oslobodite se negativne energije!

Ukoliko ovih dana osećate nemir i negativnu energiju koja vas okružuje i guši vreme je da preduzmete nešto po tom pitanju.

Kađenje je hrišćanski ritualni običaj čišćenja prostorija od duhova i svega što je nečisto i nečastivo, kao i negativne energije koja može da se nakupi u prostoru iz različitih razloga.

Kađenje tamjanom naziva se beli dim, i služi uklanjanju sila koje nisu poželjne u jednom hrišćanskom domu. Ime beli dim nastalo je kao suprotnost crnom dimu, u koji spadaju paljenje različitih stvari u magijske svrhe, kao i dim cigareta.

Pravoslavni hrišćani veruju da kađenje tera sve negativno, pa je prisutno pri svakom crkvenom obredu, poput liturgija, jutarnjih i večernjih molitvi, kao i tokom obavljanja svih svetih tajni, od krštenja i venčanja do jeleosvećenja (molitve i pomazivanje bolesnih osvećenim uljem).

Prema verovanjima mnogih učenja, ne samo crkvenih, tamjan donosi dobro zdravlje svim ukućanima, pa se kađenje doma preporučuje i iz ovog razloga.

Kada se tamjan topi na žeravici, kolutovi dima dižu se ka plafonu šireći svoj prijatni miris. To podizanje dima ka plafonu simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

Kako biste se rešili negativne energije i loše sreće, pratite ova tri koraka:

  1. Okadite kuću

Kroz celu istoriju čovečanstva, tamjan je upotrebljavan prilikom lečenja raznih bolesti. U aromaterapiji, tamjan se koristi za ublažavanje i lečenje depresije, histerije, stresa i napetosti.

Veoma je bitno da kada zapalite tamjan sa njim prođete kroz celu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma. Ovaj ritual možete ponavljati kada god osetite potrebu za tim.

  1. Zapalite voštanu sveću u kući

Prilikom kađenja kuće, obavezno zapalite jednu voštanu sveću. Njen plamen će vam pomoći da se povežete sa nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću. Ukoliko imate neku muku, nedoumicu, žaljenje ili kajanje, bitno je da zapalite sveću i da svoj bol pošaljete preko plamena sveće. Sa tim ćete uspeti da odagnate baram deo problema koji vas pritiska.

  1. Prekrstite se

Delovanje časnog krsta na telo čoveka ima isto fascinatnu moć.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *