ČUDOTVORAN ZAČIN: Koristite ga BAŠ svaki dan, imate ga u kući, a niste ni svjesni da je – ČUDO OD LIJEKA!

Ovaj začin nalazi se u vašoj kuhinji, veoma je jeftin, a nevjerovatno zdrav. Po svojim ljekovitim svojstvima bio čuven još u drevnoj indijskoj medicini, pa se u ajurvedskim spisima pominje mnogo puta. Saznajte šta sve može da učini za vaše zdravlje

Crni biber je začin koji sigurno koristite svakodnevno, ali niste znali njegove ljekovite moći. Zato vam donosimo sva blagotvorna, ljekovita dejstva proizvoda koji nije skup, imate ga sigurno u kuhinji a nevjerovatno je blagotvoran.

  • Crni biber prije svega podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu i tako sprečava nadimanje. Međutim, antibakterijsko i antimikrobno dejstvo crnog bibera, čini ga i moćnim konzervansom, pa hrana koja je dobro začinjena ovim začinom može duže da potraje.
  • Važna uloga bibera je i ta što podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, posebno beta-karoten i vitamine B grupe.
  • On, takođe, ubrzava metabolizam i pomaže sagorijevanje kalorija, pa može biti od velike koristi za osobe koje imaju višak kilograma.
  • Crni biber takože sadrži jake antioksidanse, koji su važan saveznik u borbi protiv slobodnih radikala, čime ovaj začin pomaže organizmu da se zaštiti od nastanka raka.
  • Biber takođe sprečava zadržavanje vode u organizmu, tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.
  • U kombinaciji sa kuhanim vinom i karanfilićem, odličan je lijek protiv prehlade.
  • Od crnog bibera se može praviti eterično ulje, koje je veoma efikasno u borbi protiv artritisa, zatim podstiče cirkulaciju, a dobro je i za eliminaciju celulita.

Izvor: telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *