NAKON OVOG JEŠĆETE IH SVAKI DAN: Evo za šta su sve dobre hurme?

Hurme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu 

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se vare i smanjuju osjećaj gladi. Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska „tableta“, koju mogu da koriste djeca i odrasli.

Urme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, urme pomažu da se crevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem urmi olakšaćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Konzumiranje urmi četiri nedjelje prije porođaja majkama može da olakša porođajne bolove i umanji krvarenje. Žene koje su prije porođaja jele urme, porodile su se lakše i brže, za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće.

Osjećaj sitosti

Zbog visokog procenta hranjivih materija, urme kod čovjeka izazivaju osećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete urmu, ona će regulisati rad crijeva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopiti urme sa sjemenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti sjemenke, samljeti ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lijek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Urme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu.

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *