PROVJERENO RADI POSAO Najjači napitak, sprži masnoće na stomaku za 48 sati

Ovaj melem eliminiše višak masti i vode iz organizma, poboljšava rad mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid… Glavni sastojci ovog recepta su svež ren, neoljušteni limun i med. O medu i limunu je već dosta rečeno, pa ćemo se sada, pre recepta, ukratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće koristi koren rena, ali su mladi listovi biljke izuzetno ukusni i blago začinjeni. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…). Pored toga što je gurmanski, ren je izuzetan i kao lekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, ublažava umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima.
Podstiče reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u crevima. Svež koren se može koristiti tokom cele godine, ako se blagovremeno zakopa u vlažan pesak ili čuva u podrumu. Ako imate veći koren možete narendati potrebnu količinu, a ostatak umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vaš rendani ren ostane svež i posle tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren se može držati u frižideru do 3 nedelje.

RECEPT ZA PIĆE ZA MRŠAVLJENJE

– 125 g rena

– 3 kašike meda
– 3 limuna (koje ćete prethodno potopiti u malo vode sa kašikom sirćeta, ostaviti da odstoji 10 minuta i oprati pesticide)

PROCEDURA:

125 grama rena izmiksajte u blenderu. Uzmite tri limuna, isecite ih, uklonite im semenke, pa ih pomešajte sa korom i pomešajte sa sirištem. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro promešajte. Čuvajte ovo piće u zatvorenoj tegli u frižideru.

Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzmite ovaj melem 3 nedelje i gledajte kako vam se struk smanjuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *