Ovaj trik je dugo čuvana tajna doktora! Bore i PODOČNJACI nestaju za 4 dana

Ako su oči ogledalo duše, onda je duša mnogih ljudi tokom ovih kišnih dana natečena, tamna, umorna i naborana. Srećom, postoji način da ona za čas živne i podočnjaci netragom nestanu!

KREMA ZA HEMOROIDE

Modeli i glumci znaju ovu tajnu, izgleda oduvijek. Naime krema protiv hemoroida brzo zateže natečene oči i smanjuje bore. Ako vam je miris kreme prejak, pomješajte je sa malo svoje hidratantne kreme prije nanošenja.

ČAJ

Čaj s kofeinom, koji sadrži prirodni tanin, blagi je diuretik kojeg su dugo koristile još naše bake, a danas i modeli, kako bi smanjili podočnjake.

Dve filter kesice čaja natopite toplom vodom, a zatim ih malo rashladite u frižideru (nekoliko minuta), i svaku vrećicu stavite na po jedno oko. Nakon pet minuta vaše oči će biti osvježene.

AVOKADO

Mnogim ljudima umor donosi i tamne fleke ispod očiju, zbog koji izgledaju mnogo starije.

Ako niste stigli da se odmorite, isjecite avokado i komade stavite ispod očiju ili pokušajte da namažete podočnjake kremom napravljenom od mljevenih badema i mlijeka, od kojih bi mogli posvijetliti.

METALNE KAŠIKE

Uzmite dvije metalne kašike i držite ih ispod mlaza hladne vode nekoliko minuta. Zatim donji dio kašike stavite ispod očiju 30 do 60 sekundi. Ledena hladnoća metala oživjeće vaše umorne oči i istovremeno vam dodati energiju.

SVJEŽI KRASTAVCI

Kad su vam oči crvene i otečene jednostavno isjecite 2 kolutića svježeg krastavca, lezite i položite po jedan na svako oko, otprilike pola sata. Malo odmorite, a kad ustanete oči će vam biti svjetlije, a vi ćete se osjećati svježije.

GUME ZA DESNI S LEDENIM GELOM (ZA BEBE)

Nabavite 2 okrugle gume za desni (to bebe, zaleđeno, grickaju dok im rastu zubi, jer im olakšava izbijanje zubića i smanjuje bol) i stavite u zamrzivač dok se ne zalede. Zatim lezite i držite gumu na očima desetak minuta. Hladnoća ne samo da će smanjiti natečenost nego će i vas okrepiti.

Izvor: mojezdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *