PROKUHALA JE LJUSKE BIJELOG LUKA I PILA NA SVAKA 4 SATA: Za mjesec dana u njenom tijelu se dogodilo čudo

Sve što je potrebno je da skupite ljuske bijelog luka. Najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenoj tegli, pa kada je napunite napravite napitak od njih. Ovaj eliksir mladosti se pije četiri puta dnevno mjesec dana, efekat će vas oduševiti.

Kako se priprema voda od ljuski bijelog luka?

Potrebna vam je jedna šaka ljuski. Litar vode stavite da proključa, pa isključite vatru. Sačekajte par minuta pa u nju ubacite ljuske. Ostavite da tako odstoji 6-8 sati, da se voda potpuno ohladi. Nikako nemojte piti ovaj napitak dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

U toku jednog dana popijte 4 čaše ove vode i tako u narednih mjesec dana. Vidjećete koliko će vam se koža prolepšati i postati sjajnija, a bore će se ublažiti.

Koje ljekovite supstance sadrži?

Ako uzmete komad ljuske bijelog luka i pogledate je pod mikroskopom, primjetićete kristale kvercetina naslagane u redove. Čuveni dr Atkins smatrao je kvercetin najboljim antihistaminikom i propisivao ga je svojim pacijentima obolelim od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj ljekara ovu supstancu preporučuje kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji unoe veće količine kvercetina u oganizam su u mnogo manjem riziku od pojave od srčanog, moždanog udara, kao i stvaranja krvnih ugrušaka, prenosi Kstarica

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *