Čarobni recept: Žene se ” KUNU ” u njega !

Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne mora se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

Sigurno ste primjetili da postoje žene koje izgledaju 10 ili 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima.

Evo primera jedne žene od 70 koja izgleda kao da ima 30. Jedna od takvih mladolikih žena (gospođa je željela ostati anonimna) otkrila je tajnu svoje produžene mladosti, kako pise portal uspesnazena.com!

Ona tvrdi da joj se, nakon korištenja ovog eliksira, poboljšao vid (od dioptrije -3 na -1), koža je postala glatka i elastična na cijelom telu, a kosa gušća. I što je najzanimljivija stvar – kosa, koja je počela sjedeti, prestala je.

Sastojci:

– 100 ml lanenog ulja,
– 2 srednja limuna,
– 1 velika glavica bijelog luka,
– 0,5 kg meda.

Priprema i upotreba:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore izmiksajte u blenderu.Samljevenu smjesu pomješajti sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata pre jela. Na koji način ova smjesa podmlađuje organizam?

Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve.

Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne žile.

Bijeli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam.

Izvor: uspesnazena

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *