‘Lažu vam da je dijabetes neizlječiv – njegov pravi uzrok nije nedostatak inzulina’

Dr. Pearson savjetuje vam da hranu kombinirate tako da nikad ne miješate ugljikohidrate s mastima i bjelančevinama, a Matičnjak vam nudi macerat br. 4 – prirodni pripravak koji blagotvorno djeluje protiv dijabetesa: hladno prešano ulje crnog kima s dodacima ljekovitog bilja – sikavice, piskavice i gorke dinje

limun-ulje-pixabay

Dr. David Pearson je američki dijabetolog koji je svoja istraživanja o dijabetesu provodio u SAD-u na velikom uzorku dijabetičara. Naime, samo u SAD-u je više od 36 miliona dijabetičara, a 90 posto njih ima dijabetes tipa 2. Mnogi će reći da su tome sami krivi, jer je dijabetes tipa 2 u velikoj mjeri određen životnim navikama, a njihove u načelu nisu dobre. Zato vrijedi čuti što više o iskustvima dr. Pearsona koji je specijaliziran za proizvodnju inzulina i dijabetes.

Ona su u najmanju ruku dijametralno suprotna od onoga što nas uči konvencionalna medicina. On tvrdi: „Iako su vam rekli da je dijabetes neizlječiv, ja vam kažem da to nije istina“. Druga njegova važna postavka je da pravi uzrok dijabetesa nije nedostatak inzulina. Po dr. Pearsonu, u zdravu stanicu glukoza se vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu, a da bi se to dogodilo nije joj potreban inzulin. Ipak, preduvjet za ovo je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola. S ovim se ne slažu konvencionalna medicina i farmacija, kaže dr. Pearson, te dodaje kako je pravi uzrok dijabetesa onaj za kojeg „oni ne žele da vi znate“. Ističe kako baš te loše, zasićene masnoće, kolesterol i trigliceridi, koji su veoma ljepljivi, prekrivaju staničnu stijenku preko koje bi ova trebala apsorbirati glukozu. Tako stanica postaje sve slabija, ostaje bez energije, šećer u krvi raste, a vi se osjećate umornima i bezvoljnima. Tijelo sada reagira tako da naša gušterača počinje lučiti inzulin koji prihvata višak glukoze i taloži ga u obliku masnog tkiva. Znači, inzulin tjera naše tijelo da stvara više masnih naslaga.

Dobrim uljima protiv loših masnoća

Mi u Matičnjaku već dugo se služimo izrekom „Dobrim uljima protiv loših masnoća“, i zato toliko često preporučujemo hladno prešano ulje crnog kima.

U prethodnim nastavcima pisali smo i o važnoj ulozi naše jetre u kontroli dijabetesa i sirovog granulata sikavice – najprirodnijeg pripravka za njenu regeneraciju. Dr. Pearson kaže da je uloga zdrave jetre u smislu kontrole razine šećera u krvi važnija od one koju u našem tijelu ima gušterača. Ovaj dijabetolog dalje tvrdi kako je zdrava jetra 100 puta učinkovitija u reguliranju viška glukoze od inzulina. Ona to radi uz pomoć jetrenog tzv. IFG hormona, i kad god nam šećer u krvi raste ili pada ispod određene granice jetra aktivira ovaj svoj hormon. Kad je organizmu potrebna viša razina šećera u krvi jetra ga uzima iz svoje rezerve u obliku glikogena, a ako i njega nestane, zdrava jetra će lako masti pretvoriti u glukozu. Ovo je važno i zato što kroz našu jetru svake minute procirkulira 30 posto naše krvi, i ako je ona sad očisti od loših zasićenih masnoća, naše stanice prestaju biti prekrivene masnim ljepljivim slojem koji ih sprječava da apsorbiraju glukozu.

Oporavite funkcije svoje jetre i gušterače

Dakle, postavlja se pitanje koliko je potrebno popraviti funkciju naše jetre da bi i naše stanice lakše apsorbirale glukozu. Dr. Pearson odgovara: samo 20 posto. Sa sirovim granulatom sikavice u tri tjedna to sigurno možete.

Gušterači koja osim inzulina luči i druge važne enzime pomoći ćemo našim proizvodom Piskavica Plus. Ona smanjuje glikemijski indeks hrane koja se nakon nje uzima i najbolji je prirodni izvor željeza.

Uz fizičku aktivnost, dr. Pearson vam predlaže da hranu kombinirate tako da nikad ne miješate ugljikohidrate s mastima i bjelančevinama. Da biste sikavicu, piskavicu i ulje crnog kima dobili na jednom mjestu, Matičnjak je osmislio preparat pod nazivom macerat br.4

Macerat predstavlja sinergiju hladno prešanog ulja i, posebno za dijabetes, ljekovitog bilja (sikavica, piskavica, gorka dinja) i u njemu je ovo bilje sačuvano na najbolji mogući način jer nije podvrgnuto visokim temperaturama – kuhanju na primjer.

Naime, ubrzan način života donosi mnogo nepotrebnih stresnih i posljedično bolesnih stanja organizma suvremenom čovjeku. Dijabetes tipa 1 i 2, rezistencija na inzulin, oslabljena funkcija organa za probavu, detoksikaciju i prijenos hranjivih tvari, povećanje broja alergijskih, autoimunih i upalnih reakcija, brojne intolerancije, povećana razina masnoća u krvi te prekomjerna tjelesna težina samo su neke od uobičajenih tegoba današnje moderne civilizacije.

Šećerna bolest ili diabetes mellitus je kronični poremećaj metabolizma praćen povišenom razinom šećera u krvi (hiperglikemija) zbog nedovoljnog lučenja i nemogućnosti pravilnog djelovanja inzulina. Inzulin ima ključnu ulogu u regulaciji razine šećera (glukoze) u krvi. Nakon obroka uneseni ugljikohidrati se u probavnom sustavu razgrađuju i apsorbiraju u krvotok. Uz pomoć inzulina glukoza ulazi u sve tjelesne stanice. Ako je poremećeno stvaranje ili djelovanje inzulina, povećava se koncentracija glukoze u krvi što dugoročno dovodi do komplikacija na mnogim organskim sustavima u tijelu.

Prirodni antidijabetici

Crni kim (Nigella sativa) sadrži aktivnu komponentu timokinon – malu molekulu koja je lako dostupna svim stanicama te zbog toga ima tako ljekovite učinke na cijelokupan organizam sistemski i lokalno. Snažno antioksidativno djelovanje timokinona i njegovih derivata leži u njihovoj sposobnosti hvatanja štetnih slobodnih radikla u organizmu i povećanju aktivnosti staničnog zaštitnog sustava od oksidativnog stresa. Snažan antioksidacijski potencijal u organizmu čuva od oksidacijskog propadanja membrane stanica, a time sprječava i propadanje oštećenog tkiva jetre, bubrega, pluća, prostate, debelog crijeva i drugih organa, što je od iznimne važnosti u osoba oboljelih od dijabetesa. Crni kim regulira razinu šećera u krvi (zdravstvena tvrdnja koju je potvrdila EFSA – European Food Safety Authority) i siguran je za uzimanje.

Već smo puno puta pisali o crnom kimu i uz sve njegove prednosti važno je naglasiti da on pomaže gušterači da luči odgovarajuće količine inzulina, te da se on iskoristi na pravilan način. Crni kim kod oboljelih od dijabetesa pojačava i oslabljeni imunitet povećavajući aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica.

Gorka dinja (Momordica charantia) sadrži glikoprotein lektin – i to u velikim količinama. Glikoprotein lektin je po aktivnosti sličan inzulinu jer snižava razinu šećera u krvi, a djeluje i kao imunomodulator.

Piskavica (Trigonella foenum graecum) pouzdano snižava razinu glukoze u krvi odnosno djeluje hipoglikemijski, sprječava oboljenje živaca kod dijabetičara, čime značajno ublažava posljedice dijabetesa tipa 1 i 2.

Uzimanjem ekstrakta piskavice prije jela značajno se snižava glikemijski indeks ukupnog obroka, a hrana s nižim glikemijskim indeksom će vas prije zasititi i duže ćete se osjećati sitima, što vam može smanjiti želju za međuobrocima. Ekstrakt piskavice snižava i povećanu razinu kolesterola i triglicerida u krvi i sprječava proces aterogeneze, odnosno ovapnjenja krvnih žila, čime čuva zdravlje srca i krvožilnog sustava. Ekstrakt sjemenki piskavice ima i izrazito antioksidativno djelovanje kojim sprječava oštećenja i propadanje stanica i tkiva, a isto tako povećava antioksidacijski kapacitet organizma (povećava razinu vitamina E i C) čime usporava proces degeneracije i starenja, stoga ima i izrazit anti age učinak.

Sikavica (Silybum marianum) sadrži cjeloviti silimarin kompleks koji povoljno djeluje na funkciju i zdravlje jetre. Dijabetičari jetru, najvažniji metabolički organ u organizmu, zanemaruju – i to je potrebno mijenjati. Kod metaboličkih promjena, npr. u metabolizmu ugljikohidrata, zbog nedostatka inzulina, formira se masna infilitracija koju je teško regulirati, i redovito kod teških dijabetičara prelazi u cirozu. Hepatocite je potrebno zaštiti i obnavljati i iz tog razloga se u maceratu br. 4 nalazi sikavica.

Aronija (Aronia melanocarpa) je svima dobro poznata ljekovita biljka i u maceratu br. 4 igra ulogu jer ima snažno antioksidativno djelovanje.

Macerat br. 4 je kombinacija biljnih ekstrakata s mnogo sinergistički djelujućih učinaka koji su izuzetno djelotvorni, s mnogim dodatnim pozitivnim svojstvima koje ne može imati nijedan lijek.

Izvor: dnevno

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *