CIMET DIJETA SKIDA 5 KG ZA SEDMICU DANA: Ovaj napitak pijte dva puta dnevno

Cimet dijeta veoma je jednostavna za primjenu, zbog čega je stekla epitet jedne od najpopularnijih u sveijtu.Cimet je odličan prirodni izvor gvožđa, mangana, cinka, bakra i kalcijuma. Koristi se za jačanje imuniteta, a pomaže i u snižavanju lošeg holesterola i masti u krvi. Poznato je da je odličan saveznik u mršavljenju jer je njegovo svojstvo i da povećava temperaturu tijela i na taj način topi masne naslage.

Cimet dijeta nije previše zahtevna jer ne iziskuje pripremu posebnih obroka. Ovaj režim, naime, uključuje konzumiranje napitka sa cimetom dva puta dnevno, a za sedam dana moguće je izgubiti 5 kilograma. Osim što će vam pomoći da pokrenete metabolizam, cimet povoljno djeluje i na opšte zdravlje organizma.U okviru cimet dijete ključno je da masnu i hranu bogatu šećerom zamenite zdravijom. Jedino pravilo koje morate da ispoštujete je da ujutru, nakon buđenja, i uveče, pre nego što legnete, popijete šolju jogurta sa malim procentom masti u koji ćete dodati kašičicu cimeta.

Primjer dvodnevnog jelovnika:

Doručak: Čaša jogurta sa cimetom, kajgana od jednog cijelog jajeta i 3 belanca, parče tosta i 3 lista pršute
Užina: Šaka badema
Ručak: Piletina, povrće i kinoa
Užina: Sezonsko voće ili grčki jogurt
Večera: Čaša jogurta sa cimetom, ovsena kaša i voće.
Doručak: Ovsena kaša ili zobene pahuljice sa medom i cimetom
Užina: Nekoliko integralnih keksa sa malo cimeta

Ručak: Testenina sa kravljim sirom i salatom. Količina treba da bude umerena.
Užina: Jedna čaša niskomasnog jogurta sa malo cimeta
Večera: Piletina sa barenim povrćem i salatom. Trebalo bi da izbjegavate da unosite industrijsku hranu, proizvode koji sadrže bijelo brašno i bijele šećere takođe treba strogo izbjegavati. Ugljene hidrate svedite na minimum. Preporuka je i da uvedete laganu fizičku aktivnost dva puta nedeljno.

Tekst: Lepa&Srećna

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *