OVAJ PRIRODNI NAPITAK I LJEKARI PRIZNAJU: Jača imunitet i snižava holesterol, zapišite recept!

Više od 4.000 godina, med se koristi kao tradicionalni lijek za skoro svaku bolest.

Egipćani su ga koristili za lječenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova vjerovanja i više nego istinita, piše B92.

S obzirom na to da je bilo pozitivnih uvjerenja o medu, isto tako se od davnina znalo za cimet. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monarhe zbog svoje koristi u lječenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lječenju ili bar olakšavanju nekih bolesti, uključujući i hronične.

Smanjenje holesterola

Dodajte dvije kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Redovna konzumacija ove mješavine će izazvati smanjenje holesterola za čak 10%.

Kardiovaskularne bolesti

Ujutro, umjesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na komad hljeba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, uticaćete na smanjenje nivoa holesterola u krvi, ali i na spriječavanje mogućnosti dobijanja srčanog udara.

Artritis

U šalicu proključale vode, pomješajte dvije kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovaj napitak će vam pomoći u lječenju hroničnog artritisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *