KADA SAM ČUO DA IMAM KARCINOM SUZE SU MI SAME IŠLE” Ćemo je prošao kroz pakao sa zdravljem i obolio od najteže bolesti

Pjevač Amel Ćeman Ćemo do detalja je ispričao svoju tešku borbu sa karcinomom i kako je otkrio da je bolestan.

Prije nekoliko godina, pjevač Amel Ćeman Ćemo suočio se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima koji su se nizali jedan za drugim, da bi mu nakon određenog vremena saopštili najgore vijesti.

Gostujući u emisiji “Ordinacija” na RTS-u do detalja je objasnio šta mu se desilo.

Ta 2020. kao da nije ni postojala, zaista je to bila čudna godina. Ja sam imao tegobe i temperature, to je trajalo godinu dana. Kada uradim rezultate, ništa nije bilo povećano, sve je bilo u granicama normale. Dok nisam dobio infekciju apsces na gluteusu. Sve je bilo uredno sanirano, a ljekar mi je rekao da to izazvao neki virus”, započeo je svoju priču Ćemo.

Pjevač navodi da se ljekaru javio nakon što je infekcija krenula da napreduje. Srećom, rana je sanirana na vrijeme, tako da je izbjegao sepsu. Intervencija je zahtijevala konstantno tretiranje inficiranog mjesta zbog čega je svakodnevno odlazio kod ljekara. Zbog velike količine antibiotika dobio je gljivičnu infekciju, a ubrzo i osip po cijelom tijelu.

“Samo lice mi nije bilo zahvaćeno. To je bilo i od antibiotika, koje sam ja i kroz venu dobijao, da ne bih dobio sepsu. Život me je naučio da ne govorim jao, jel ima još nešto, jer uvijek ima. Žao mi je što do ljudi ne dopire to da je samo zdravlje u životu važno. Nije ni do mene dopirala, ali onoga momenta kada se desi, onda je to bitna stvar”, kaže Ćemo.

Njegovim zdravstvenim problemima tu nije bio kraj, a sljedeći je bio gnojna angina.

“Boli me grlo, odem kod ljekara i uzimam terapiju za anginu. Poslije toga odem kod ljekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalaza je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo”, ispičao je Ćemo.

Dijagnoza je bila karcinom krajnika.

Ćemo se uspešno oporavio i nema više nikakvih malignih promena

“Sjeo sam u auto i nisam mogao da krenem ni lijevo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je prosleijdio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali”, iskreno priča Ćemo, pa dodaje:

Ćemo se uspešno oporavio i nema više nikakvih malignih promjena  

“Propisana mi je bila hemioterapija. Jedno jutro sam se probudio i kao da mi je neki glas govorio – idi po još rezultata i po još mišljenja. Tako da sam ponovo otišao na reviziju i analizu tih pločica. Ispostavilo da sam radio ispravnu stvar. Profesor koji me je opet pregledao rekao je da je moj imunitet katastrofalan i da ne bi trebalo da idem na hemioterapiju, a ja sam ga poslušao, krenuo sam na imunoterapiju”, ispričao je Ćemo, a posljednje mnogobrojne kontrole ukazuju da je ova teška bolest iza njega, kao i da više nema nikakvih malignih promena.

izvor: (stil.kurir)

Author: urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *