Poznati travar preporučuje ovaj NAJZDRAVIJI KORJEN NA SVIJETU: Liječi kancer, jetru, ćelavost i libido! (RECEPT)

Nezaobilazan zimski začin se koristi protiv mnogih, pa i najtežih bolesti. Hiljadama godina ovaj korijen zdravlja se koristi kao prirodan lijek, a savremena nauka dokazuje da posjeduje ljekovita svojstva…

Prema legendi, delfijska proročica je rekla bogu Apolonu: “Rotkva mora da se plati olovom, cvekla srebrom, a hren je zlata vrijedan.” Hiljadama godina ovaj korijen zdravlja se koristi kao prirodan lijek, a savremena naučna istraživanja dokazuju da posjeduje i ljekovita svojstva o kojima se ranije nije znalo.

U borbi sa kancerom

Ne samo travari, već i naučnici tvrde da hren pomaže u sprečavanju i liječenju raka. Kod karcinoma pluća ga preporučuju u svakodnevim inhalacijama.

Recept je jednostavan: izrendati korijen hrena što sitnije i udisati isparenja nekoliko minuta, dok oči ne počnu da suze.

Podiže libido

Ren se koristi kao afrodizijak i poboljšava reproduktivnu funkciju kod muškaraca. Napitak za pojačanje potencije se priprema tako što se dvije čaše izrendanog korijena hrena preliju sa pola litra vrućeg mlijeka. Ostavi se da odstoji četiri časa i konzumira jedna do dvije kašičice nekoliko puta dnevno. Tretman traje 11 dana.

Štiti od karijesa

Dobro je poznato antibakterijsko dejstvo hrena, zbog kojeg se on koristi za liječenje angine i gripa. Ali, fitoncidi kojima je bogat ovaj korijen, u isto vrijeme efikasno sprečavaju paradentozu i kvarenje zuba. Japanski naučnici pokušavaju da naprave zubnu pastu od hrena, koja bi zauvijek riješila problem karijesa. Međutim, to nije lak zadatak, jer istraživači do sada nisu uspjeli da neutralizuju specifičan miris ljekovitog korijena.

Dobra alternativa za japansku pastu je eliksir protiv karijesa, koji možete da napravite kod kuće. Izrendajte korijen hrena i iscijedite sok kroz gazu. Rastvorite taj sok u vodi u proporciji 1:1 i ispirajte usta dva puta dnevno.

Sprečava ćelavost

Odlično sredstvo za regeneraciju kose je maska od hrena. Napravite smjesu od jedne kašike maslinovog ili ricinusovog ulja, jedne kašike kisele pavlake i dve kašike izrendanog korijena hrena. Nanesite je na kožu glave i kosu. Umotajte glavu u peškir, sačekajte 40-50 minuta i operite kosu šamponom.

Čuva jetru

Poznati ruski travar Dmitrije Jurovski uspiješno koristi hren za liječenje ciroze jetre.

Izvor: stil

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *