Ovo je prirodni lijek protiv heliko bakterije koja uzrokuje nastanak čira na želucu! (RECEPT)

Helicobacter pilori (H. pilori) spiralna je bakterija koja je nađena na sluzokoži čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu.Ova bakterija dovodi do dugotrajne (hronične) upalne reakcije želuca (gastritisa). Helicobacter pilori infekcija, koja uzrokuje više od 90% ulkusa (čira) dvanaesnika i do 80% ulkusa želuca.

Lijek protiv heliko bakterije

RECEPT

  • 300 g listića biljke čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
  • 2 kašike meda (opciono)

Listiće čuvarkuće samljeti u mašini za meso, mada vjerujem da neka slična obrada u multipraktiku ili blenderu je dovoljno dobra. Promiješati sa medom i uzimati jednu kašiku ujutru na prazan želudac.

Med nije neophodno dodavati, više je radi ukusa, da bi se lakše koristilo. Čuvati u frižideru.

Svjedokinja koja je ovo ispričala je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i uradi pregled nakon šest meseci. Kod nje bakterije više nije bilo, kao ni tegoba. A inače su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

Lijek protiv čira na želucu

RECEPT

  • 100 listića bokvice
  • 1 tegla meda

Nasijeckane listiće bokvice promiješati sa medom. Treba da odstoji 15 dana prije korištenja. Čuvati u frižideru. Uzimati po kašiku dnevno na prazan želudac. Jedan svjedok kaže da je bio pred operacijom čira na želucu i da ga je ovo spasilo!

Izvor: web-tribune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *