Skuhajte banane prije spavanja, popijte tu tekućinu i nećete vjerovati što će vam se dogoditi!

Zapamtite, i određeni lijekovi mogu uzrokovati nesanicu. Lijekovi protiv bolova, antihistaminici, i lijekovi za srce i krvni tlak su među mnogim lijekovima koji pridonose gubitku sna. Donosimo vam prirodno rješenje kako se boriti s nesanicom i napokon zaspati.

Nema osobe koja nije imala nemirnu noć i borila se da zaspi. Vaš um se utrkuje s vašim mislima, a baš kada pomislite kako biste sada mogli zaspati sunce proviri kroz prozor?

Nepravilno spavanje ali i nesanicu mogu uzrokovati depresija, stres i anksioznost. Dovoljno je samo razmišljati o školi, fakultetu, poslu, obitelji, ili jednostavno stvarima koje morate učiniti sutradan, jednostavno se ne možete opustiti. Osim toga i određeni lijekovi mogu uzrokovati nesanicu. Lijekovi protiv bolova, antihistaminici, i lijekovi za srce i krvni tlak su među mnogim lijekovima koji pridonose gubitku sna. Donosimo vam prirodno rješenje kako se boriti s nesanicom i napokon zaspati.

Čaj od banane

Koristeći samo par stvari koje su vjerojatno već u vašoj kuhinji, možete u bilo kojem trenutku napraviti čaj od banane od kojeg ćete odmah zaspati! Ovaj prirodni lijek čini čuda, a osim što će vam pomoći zaspati, odličnog je okusa!

Sastojci

– 1 banana
– 1 mali lonac vode
– cimet

Sve što trebate napraviti je odrezati oba kraja oguljene banane i staviti ju u kipuću vodu. Kuhajte oko 10 minuta. Nakon što ste iscijedili tekućinu, prelijte vodu u šalicu. Ako ste željni avanture, pospite cimetom čaj. Pijte ga jedan sat prije spavanja.

Zašto su tablete za spavanje loše

Mnogi od očaja posežu za tabletama za spavanje. No, morate imati na umu kako tablete za spavanje vam ne mogu pomoći dugoročno. One pružaju kratkoročnu pomoć.

Većina tableta za spavanje su specifična vrsta droge koja izaziva i održava san. Takozvani sedativ hipnotici. Među ostalim tabletama nalaze se i benzodiazepini i barbiturati. Benzodiazepini-kao što su Xanax i Valium-mogu biti veoma zarazni i koriste se za liječenje anksioznih poremećaja povećanjem pospanosti. Barbiturati pritisnu središnji živčani sustav i koriste se kao anestetik i sedativ, piše RealPharmacy.

Kao i kod svih lijekova, tu je popis nuspojava koje prate tablete za spavanje. Osim vjerojatnost od njih se stvaraju navike, oni mogu uzrokovati i zatvor, vrtoglavice, poteškoće u fokusiranju i pamćenju, bol u želucu, slabost, nekotrolirano trešenje, parasomniju, a mogu vam usporiti i disanje.

Kako nedostatak sna utječe na tijelo

Dobivanje manje od osam sati sna je loše za vaše tijelo. Kada vaše tijelo ne dobiva dovoljno odmora, obično manje od osam sati, ono pati. Kognitivne funkcije-dugoročna i kratkoročna memorija ozbiljno su pogođena. Nedostatak sna povezan je s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući pretilost, dijabetes i rak.

Koristite ovaj čaj svake noći; to je 100% prirodni lijek, miriše i ima izvrstan okus.

Izvor: dnevno/realfarmacy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *